Zavřít reklamu

Ruku v ruce s růstem uživatelské základny Apple produktů v čele s iPhony roste i počet stahování aplikací z App Store. Na ten pro iPhony si nyní posvítila analytická společnost Sensor Tower, které se podařilo zjistit velmi zajímavá data, která celkové fungování App Storu poodhalují. 

Podle dat Sensor Tower se počet stažených aplikací meziročně v prvním čtvrtletí na iOS zvýšil o 2,4 % na 8,6 miliardy, což je sice na první pohled krásné číslo, v porovnání s Androidem je však pořád poměrně nízké. I stahování aplikací z Google Play totiž dokázalo růst a to meziročně o 1,4 % na 36,9 miliard stažených aplikací. Toto číslo je však vzhledem k extrémně velké uživatelské základně Android produktů vcelku očekávané. 

Celosvětově nejstahovanější aplikací pro iPhone a iPad byl v prvním čtvrtletí TikTok, který zaznamenal více než 70 milionů stažení. Na dalších příčkách se pak pod ním seřadily YouTube, WhatsApp, Instagram a Facebook, což je mimochodem stejné pořadí, které zaznamenal App Store v předešlém čtvrtletí. Vraťme se ale ještě chvíli k TikToku. Ten byl od svého zveřejnění na obchodech s aplikacemi stažen už více než 3,5miliardkrát, čímž se stal první aplikací mimo impérium Mety, které se podařil podobný milník překonat. Zajímají-li vás pak hry, nejstahovanějšími byly celosvětově Subway Sufrers, Wordle, Coloring Match, PUBG Mobile a Roblox. 

Dnes nejčtenější

.