Zavřít reklamu

Kolik peněz utrácíte za své koníčky? Pokud je to hodně, máme pro vás dobrou zprávu – na Elona Muska stojícího v čele Tesly či SpaceX zřejmě pořád nemáte. Tento vizionář totiž napumpoval do jednoho ze svých největších koníčků ve formě sociální sítě Twitter, na kterou extrémně rád přispívá, již více než 64 miliard korun, čímž se mu podařilo její značnou část “ovládnout”. 

Podle amerických regulačních úřadů drží v současnosti Elon Musk více než 73,5 milionů akcí, což mu zaručuje zhruba 9,2% podíl ve společnosti Twitter provozující stejnojmennou sociální síť. S trochou nadsázky se tak dá říci, že si Elon více než dostatečně předplácí prostor pro sdílení svých mnohdy kontroverzních myšlenek, o které má zájem více než 80 milionů jeho sledujících. Poměrně zajímavé je nicméně to, že  Musk před pár týdny oznámil záměr vybudovat vlastní sociální síť, což by jej mohlo ve výsledku přimět k tomu se s akcemi Twitteru rozloučit. 

Ačkoliv se může vzhledem k vlastněným akciím Twitteru zdát, že jej Musk musí do jisté míry milovat, pravdou je, že na něm spíš poměrně často nenechá nit suchou. Twitter se totiž od něj dostal v poslední době poměrně ostré kritiky za nedodržování svobody slova, což v očích Muska podkopává principy demokracie. 

Dnes nejčtenější

.