Zavřít reklamu

Pamatujete si na první letošní Keynote a slova Applu o tom, že při výrobě iPhonu SE 3 využil hliník zpracovaný bez uhlíku, který je zodpovědný za zhoršující se podnebí na Zemi? Ačkoliv Apple tento krok prezentoval de facto jako novinku, pravdou je, že to novinka tak úplně není. Jak totiž přiznal v čerstvé tiskové zprávě, své produkty vyrábí z bezuhlíkového hliníku vyrábí již od roku 2019.

Prvním produktem, který vznikl z bezuhlíkového hliníku, byl 16” MacBook Pro, který si svou premiéru odbyl už na podzim roku 2019. Ačkoliv není jasné, kolik produktů v současnosti z bezuhlíkového hliníku vzniká, je velmi pravděpodobné, že jejich počet není malý, jelikož na něj chce Apple přejít kompletně z hliníku vyráběného klasickým způsobem. S ohledem na tuto skutečnost se tak dá s jistotou říci, že u 16” MacBooku Pro až do letošního jara a příchodu iPhonue SE 3 zcela určitě nezůstalo, jen se touto skutečností Apple nechtěl příliš chlubit. 

Se snahou získat pro své produkty bezuhlíkový hliník přišel Apple již v roce 2017, kdy oficiálně oznámil program Green Bonds, jež má za cíl “překlopit” výrobu jeho produktů na co nejvíce ekologickou a to počínaje výrobními materiály a konče samotným výrobním procesem a energiím, které jsou pro něj potřeba. Bude proto velmi zajímavé sledovat, jak se mu bude v tomto směru výhledově dařit. 

Dnes nejčtenější

.