Zavřít reklamu

Ačkoliv svět od startu prodejů nových Apple Studio Displayů dělí již pěkných pár dní a od prvních zahraničních recenzí je to ještě více, stále se na světlo světa derou nové a nové informace, které jablíčkářům tyto produkty přibližují. Jednomu vývojáři se například podařilo zjistit, že je v displeji kromě mobilního čipu A13 Bionic i relativně velké úložiště, byť je ve výsledku uživatelům (alespoň prozatím) k ničemu. 

O úložišti v novém displeji informoval jako první konkrétně vývojář Khaos Tian, kterému se podařilo zjistit, že se jedná konkrétně o NAND s kapacitou 64GB, přičemž 2GB jsou v současnosti zabrány firmwarem displeje ve formě iOS 15.4. Ten mu zajišťuje jednak správnou funkčnost mikrofonů a reproduktorů a jednak podporu funkce Center Stage, která vás udrží při videohovorech v podporovaných aplikacích neustále v obraze díky tomu, že pohybuje zorným polem kamery. Jak však bylo uvedeno výše, zbylé místo alespoň prozatím není možné jakkoliv využít, což je velká škoda. Přeci jen, 62GB není vyloženě zanedbatelný prostor. 

Vzhledem k tomu, co vše “navíc” nový Apple Studio Display nabízí a potažmo jaký potenciál tyto skryté funkce mají bude velmi zajímavé sledovat, zda pro nás Apple do budoucna nechystá zavedení nových funkcí, které budou právě z úložiště a A13 Bionic těžit. Velmi zajímavá by byla například podpora zrcadlení či samostatně fungující iOS, díky kterému by například šly vykonávat FaceTime hovory bez nutnosti připojení k Macu (samozřejmě za předpokladu, že by byl monitor připojitelný k internetové síti. Na podobné spekulace je nicméně zatím čas. 

Dnes nejčtenější

.