Zavřít reklamu

Apple obecně svým uživatelům vždy doporučuje to, ať po vydání nového softwarového updatu pro jejich zařízení s jeho instalací zbytečně neotáleli, jelikož se tak připravují jak o nové funkce, tak o potenciální opravy chyb. Ačkoliv ne vždy jsou opravy chyb součástí aktualizace a tedy s její instalací není třeba vyloženě spěchat, v případě iOS 15.4 lze naopak říci, že se otálení rozhodně nevyplatí. 

Kromě celé řady zajímavých novinek přináší iOS 15.4 dle poznámek k aktualizaci dostupným na vývojářském portálu Applu i záplaty na celkem 39 bezpečnostních chyb, přičemž celá řada z nich lze označit jako nebezpečná. Ačkoliv Apple jednotlivé chyby dopodrobna nerozebírá, jelikož je nejprve třeba počkat na to, až se iOS 15.4 rozšíří co nejvíce mezi uživateli, podle dostupných informací se opravy týkají například chyb ve FaceTime, které způsobovaly odesílání obrazu či zvuku ve chvíli, kdy o tom uživatel nevěděl (například když měl zakázaný mikrofon a tak podobně), či v iTunes, skrze které mělo být zase možné získat přístup k informacím o uživateli a jeho zařízení.  Typově podobných chyb je ale mnohem více. 

Ačkoliv u naprosté většiny bezpečnostních trhlin platí, že aby byly zneužitelné útočníkem, je třeba splnit celou řadu náležitostí například ve formě fyzického přístupu k zařízení, kliknutí na škodlivou webovou stránku a tak podobně, vždy je lepší mít zařízení proti všem podobným problémům chráněno a tedy ve výsledku podobná rizika vůbec neřešit. Pokud se vám tedy zatím do instalace iOS 15.4 nechtělo, již s ní neotálejte. Nemuselo by se to v krajním případě vyplatit. 

Dnes nejčtenější

.