Zavřít reklamu

Čas od času vás na našem magazínu informujeme o tom, zda se pro nějaký Apple produkt nevyplatí kvůli nižší ceně zajet například do Rakouska či do Německa, přičemž tato šetření se točí zpravidla kolem maximálně vyšších stovek korun. Dnes se však na celou problematiku cen podíváme z opačné strany a prozradíme vám, kde nemá Apple produkty absolutně smysl nakupovat. 

Pokud hádáte, že někde v Asii či Africe, hádáte špatně. Správnou odpovědí je totiž Jižní Amerika, konkrétně pak mekka fotbalu, Brazílie. Tamní ekonomika na tom totiž jednak není vůbec dobře a jednak je propletená řadou pro nás nesmyslných daňových povinností například ve formě vysokých daní na dovážené zboží, což cenu produktů dostupných na tamním trhu odjinud než z Brazílie výrazně navyšuje. A o jakém že vlastně navýšení se to bavíme? Upřímně řečeno, o šíleném. 

Pokud byste si chtěl v Brazílii koupit iPhone SE 3 v základní 64GB variantě, zaplatili byste za něj v přepočtu bezmála 19000 Kč. V Česku přitom vychází na 12490 Kč. Co se týče iPadu Air, ten stojí v základu v Brazílii zhruba 31000 Kč, v Česku přitom jen 16490 Kč. A podobně propastné rozdíly jsou k vidění i u Macu Studio a Studio Displaye, které v Brazílii vychází v základu na 104000 Kč, respektive 81000 Kč, zatímco v Česku na 56990, respektive 42990 Kč. Bez jakékoliv nadsázky se tedy dá říci, že za tuzemské ceny můžeme být naprosto šťastní. 

Dnes nejčtenější

.