Zavřít reklamu

Apple Watch, společně s iPhony z posledních let, jsou voděodolné. U jablečných hodinek se udává voděodolnost 5 ATM, u iPhonů pak ve většině případech IP68. I přesto byste ale minimálně iPhone neměli zbytečně vodě vystavovat – pokud by totiž došlo k poškození, které je způsobené vodou, tak s reklamací u Applu jednoduše neuspějete. Co se týče Apple Watch, tak zde je oproti iPhonům odolnost o něco vyšší. Zároveň jsou k dispozici různé funkce, které dokáží používání jablečných hodinek v kombinaci s vodou ulehčit. Jedná se především o tzv. vodní zámek, který můžete aktivovat skrze ovládací centrum. Tato funkce deaktivuje displej s tím, že následně, po deaktivaci, dojde k vytlačení vody ven z reproduktorů, a to speciálním zvukem. Váš mobil je tak poté prázdný.

Jak na iPhone vytlačit vodu z reproduktorů

Pokud byste se však snažili vodní zámek najít na iPhonu, tak se vám to nepodaří. Tato funkce zde k dispozici není, a to především právě kvůli tomu, že iPhone není určen k využívání ve vodě. Jestliže se však využívání iPhonu ve vodě nebojíte, tak jste se někdy mohli setkat s tím, že po vytažení z vody nějakou dobu reproduktory jablečného telefonu nehrály úplně dobře. Jedná se o naprosto stejný problém, jako u Apple Watch – voda se dostane do útrob reproduktoru, a poté je nutné ji odsud dostat ven. Pokud byste toho chtěli docílit, tak stačí, abyste využili speciální zkratku, stačí využít tento postup:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu v Safari otevřeli tento odkaz.
  • Jakmile tak učiníte, tak klepněte na tlačítko Get Shortcut.
  • Tímto se přesunete do nativní aplikace Zkratky, kde dole stiskněte tlačítko + Přidat zkratku.
  • Následně se zkratka uloží do galerie všech vašich zkratek.
  • Spustíte ji jednoduše tak, že klepnete na dlaždici Water Eject.
  • Pak už jen stačí klepnout na Begin Water Eject.
  • Tímto se spustí speciální zvuk, který dostane vodu ven z reproduktorů.
  • Pokud vás zkratka požádá o přístup k datům a oznámením, tak je jedenkrát povolte.

Výše uvedeným způsobem je tedy možné na iPhonu z reproduktorů vytlačit ven vodu. Následně, po využití zkratky, už byste s reproduktory neměli mít problém – pokud ano, tak postup opakujte. Nechcete-li zkratku spouštět z aplikace Zkratky, tak si ji můžete přidat jakožto ikonu i na plochu. Stačí, abyste u ní v aplikaci Zkratky klepnuli na ikonu tří teček, a poté vpravo nahoře na ikonu nastavení. V menu pak vyberte první možnost Přidat na plochu. Následně si můžete (ale nemusíte) změnit ikonu a název zkratky. Nakonec klepněte na Přidat vpravo nahoře, čímž se zkratka na plochu umístí. Spustíte ji odsud jednoduše klepnutím.

Dnes nejčtenější

.