Zavřít reklamu

Ukrajině chce v boji proti Rusku, které se před pár dny rozhodlo pro její obsazení, pomoci takřka celý svět. Svou ruku k dílu přiložil před pár hodinami i šéf Tesly, SpaceX či Starlinku Elon Musk. Ten konkrétně na žádost vicepremiéra Ukrajiny Mychajla Fedorova spustil nad válkou zmítanou zemí svůj vesmírný internet Starlink.

Fedorov vyzval Muska ke spuštění Starlinku na Twitteru, na což reagoval jeden z největších vizionářů 21. století prakticky okamžitě slovy, že je vesmírný internet nad Ukrajinou právě zaktivován a že do země posílá sety, které zajistí tamním složkám jeho příjem. Ačkoliv se to nemusí na první pohled úplně zdát, jedná se o velkou pomoc, jelikož spuštěním Starlinku nad Ukrajinou zajistil Musk zemi de facto neomezený přístup k internetu, jelikož jej země bude nově přijímat ze satelitů z oběžné dráhy země, které jsou pro Rusko nezničitelné – tedy minimálně jednoduše a navíc v dostatečném množství. Musk tedy Ukrajině zajistil 100% spojení nejen mezi sebou, ale i s okolním světem, což je rozhodně skvělá zpráva. 

Nezbývá než doufat, že se Starlink podaří zapojit v Ukrajině co možná nejdříve a ve svízelné situaci jim alespoň z hlediska připojení k internetu pomůže zahnat starosti. Musk zároveň posílá všem, kteří o vizi vesmírného internetu pro kohokoliv pochybovali jasný vzkaz, že i pro podobné krizové situace je víc než vhodné podobnou technologií mít. 

Dnes nejčtenější

.