Zavřít reklamu

Jak bydlí Tim Cook už se z Apple Maps ani Google Maps nedozvíte – tedy alespoň ne z blízka. Po nedávných problémech se stalkerkou, která se vydává za manželka Tima Cooka vyžadující po něm stovky milionů dolarů, které jí údajně dluží a pro které si žena došla až k němu domů, kde byla zpacifikována bezpečnostními složkami, je totiž jeho dům na Apple Maps i Google Maps při využití Street View (nebo Look Around) rozmazán. Jeho dohledání je tedy opět složitější, stejně jako naplánování potenciálního útoku. 

Dům Tima Cooka byl až do incidentu se stalkerkou, kterou nyní žene Apple kvůli jejímu chování až před soud, byl donedávna jak na Google Maps, tak Apple Maps bez problému vidět, jelikož ve výsledku nevzbuzoval žádný větší poprask. Jedná se totiž o relativně standardní rodinný dům v hodnotě 3,5 milionů dolarů, což není na americké poměry a hlavně gáži, na kterou si Cook v Applu ročně přijde, vůbec moc peněz. Nyní však zřejmě kvůli obavám o další problémy se stalkery nechal Apple jeho dům rozmazat, díky čemuž tak místo něj na Apple Maps i Google Maps uvidíte “jen” virtuální fleky rozostřující obraz. Podívat se na ně můžete na boku tohoto odstavce. 

Pokud si však myslíte, že jsou podobná opatření problematická, pletete se. Jak u Googlu, tak i u Applu si lze bez problému přes jejich aplikace či webové verze map zažádat o rozmazání vašich nemovitostí s tím, že jakmile dokážete jejich vlastnictví, společnosti je ve svých mapových podkladech překryjí rozostřeným hávem. Vše je navíc samozřejmě zcela zdarma, jelikož by nebylo správné podobnou možnost nabízet jen movitějším uživatelům. I přesto se nicméně s mnoha rozostřeními (nepočítáme-li značky automobilů a obličeje) v Apple či Google Maps nesetkáváme. 

Dnes nejčtenější

.