Zavřít reklamu

iPhone 13 problémy jsou tady s námi prakticky od představení těchto aktuálně nejnovějších telefonů od Applu. Pravdou je, že mnoho specifických problémů vyřešil kalifornský gigant během několika dní, na druhou stranu ale nelze tvrdit, že se iPhony 13 (Pro) nepotýkají s žádnými potížemi. V případě, že vlastníte iPhone 13 (Pro) a žádný problém s ním nemáte, tak můžete být šťastní a tento článek není pro vás. Podíváme se v něm totiž na 5 nejčastějších problémů s iPhony 13 (Pro), které i nadále přetrvávají, a jak je vyřešit.

iPhone 13 problémy:

Slabá výdrž baterie

Naprostou klasickou u nových zařízení je slabá výdrž baterie. Nový iPhone 13 (Pro) by klasicky měl, samozřejmě v závislosti na používání, vydržet klidně až dva dny. Existují ale případy, kdy uživatelé musí nový jablečný telefon nabít klidně po pár hodinách. V takovém případě je nutné se zamyslet nad několika věcmi. Jakmile iPhone poprvé spustíte, tak se na pozadí děje opravdu nespočet různých akcí a procesů, které spotřebovávají výkon. Snížení výdrže baterie je tak naprosto běžné, o to více v případě, že jste přenesli veškerá data ze starého zařízení. Naprosto stejně tomu je i po aktualizaci iOS, kdy se může baterie rychleji vybíjet. Řešení je jednoduché – musíte vyčkat, pár hodin, ideálně však pár dní, než se vše zklidní.

Automatické přepínání kamery

Někteří uživatelé vrcholného iPhonu 13 Pro (Max) si stěžují, že se jim automaticky při focení mění využívaný fotoaparát z klasického širokoúhlého na ultra-širokoúhlý. Pravdou ale v tomto případě je, že se nejedná o chybu, nýbrž o vlastnost. Vlajkové lodě od Applu totiž letos vůbec poprvé přišly s podporou makro režimu, díky kterého je možné zachytit detaily různých objektů či čehokoliv jiného. Pro využití makro režimu je ale nutné přepnutí na ultra-širokoúhlý režim, což ve výchozím nastavení dělá iPhone automaticky podle potřeby. Pokud byste chtěli makro režim zapínat ručně, stačí přejít do Nastavení → Fotoaparát, kde aktivujte možnost Ovládání režimu makro. Následně se vám při focení v levém dolním rohu objeví kytička, kterou lze makro (de)aktivovat.

Nemožnost připojení k Wi-Fi

Kromě předchozích problémů si mnoho uživatelů stěžuje také na problémy s Wi-Fi. Někteří se nemohou k Wi-Fi vůbec připojit, jiní jsou neustále odpojováni apod. Máte-li takové problémy, tak se samozřejmě prvně zkuste z Wi-Fi sítě odpojit a následně znovu připojit, dále proveďte restart routeru a restartuje i váš iPhone. Jestliže to nepomůže, tak proveďte reset síťových nastavení, a to v Nastavení → Obecné → Přenést nebo resetovat iPhone → Resetovat → Obnovit nastavení sítě. Berte na vědomí, že tímto se iPhone odpojí od všech Wi-Fi sítí a zároveň zapomene veškeré Bluetooth zařízení. Připojení tak bude nutné provést znova. Jedná se však o roky ověřený způsob, který jednoduše funguje.

Nelze nastavit Face ID

Face ID je součást, bez které iPhone není iPhonem. Apple s touto biometrickou ochranou přišel již před více než čtyřmi roky a jedná se o nástupce populárního Touch ID. I přesto, že je Face ID nesmírně spolehlivé a bezpečné – konkrétně selže jen v jednom případu z milionu – tak se můžete ocitnout v situaci, kdy vám prostě a jednoduše nebude fungovat. Jedná se o obrovského strašáka, jelikož je právě Face ID jednou ze součástí, kterou nelze jen tak vyměnit, jelikož je stejně jako Touch ID vázáno na základní desku. Při nefunkčnosti se samozřejmě můžete pokusit Face ID resetovat, a to v Nastavení → Face ID a kód. Pokud však máte na displeji ochrannou fólii či sklo, tak se podívejte, zdali náhodou se v horní části u reproduktoru nenachází bublina, prach či špína, která by mohla funkčnost Face ID narušit. Další tipy pro opravu Face ID najdete níže.

Nefunkční 5G

Již o iPhonu 12 (Pro) podporují všechny jablečné telefony síť páté generace, tedy 5G. Mnoho uživatelů však podotýká, že se k 5G síti vůbec nemohou připojit, a že jsou stále připojeni pouze k LTE/4G. Nutno ale zmínit, že v tuzemsku bohužel není síť 5G ještě tolik rozšířená jako v zahraničí. Primární sítí je u nás i nadále 4G s tím, že se 5G síť postupně rozšiřuje a v současné chvíli je k dispozici v největších městech Česka. Podle našich informací by měl být ale rok 2022 tím rokem, kdy dojde k výraznému rozšíření 5G v našich končinách. Pokud byste chtěli zjistit stav pokrytí 5G od vašeho operátora, tak stačí, abyste si rozkliknuli galerii, kterou přikládám níže. Nežijete-li aktuálně ve velkém městě, tak se naopak hodí 5G kompletně deaktivovat, aby iPhone tuto síť nevyhledával a nepokoušel se k ní za každou cenu připojit – stačí přejít do Nastavení → Mobilní data → Volby dat → Hlas a data. Ono přepojování totiž způsobuje výrazné snížení výdrže baterie.

Dnes nejčtenější

.