Zavřít reklamu

Ačkoliv svět od představení poslední generace Apple Watch dělí ještě relativně málo času, faktem je, že mnozí jablíčkáři už pokukují směrem k jejich další, v pořadí již osmé generaci. Ta se sice zatím z úniků informací rýsuje relativně nezajímavě, jelikož u ní leakeři odpískávají jedno zajímavou vychytávku v čele s novými zdravotními funkcemi za druhou, ale na druhou stranu může právě tato (na první pohled) blamáž naznačovat příchod jednoho z nejvymodlenějších vylepšení Apple Watch několika posledních let.

S trochou nadsázky se dá říci, že nejzajímavějších novinek, které si bylo možné u Apple Watch představit, se svět dočkal buď v posledních několika letech a tudíž je není důvod jakkoliv více přepracovávat, nebo jsou naopak od zavedení vzdáleny několik let jako právě výše zmíněné zdravotní senzory například pro monitoring cukru v krvi a tak podobně. A právě touto vylučovací metodou se dá dobrat k víceméně poslednímu prvku Apple Watch, který má potenciál upgradovatelnosti. Řeč je konkrétně o výdrži baterie, na kterou Apple dlouhodobě prakticky nesahal i přesto, že do hodinek „cpal“ nové a nové funkce, popřípadě měnil jejich kabátek. Právě ta se totiž v současnosti jeví jako jediný možný (a reálný) upgrade, který by dával u Series 8 smysl.

Nutno podotknout, že plány pro nasazení baterií s větší kapacitou, které zvládnou udržet Apple Watch v provozu delší dobu naznačil samotný Apple již loni u Apple Watch Series 7, byť dost nepřímo. Hodinkám totiž dodal podporu rychlonabíjení, která sice vypadá na první pohled super, ale na druhý člověk poměrně rychle zjistí, že mu vlastně moc navíc oproti klasickému nabíjení starších modelů nepřinese. Zdá se proto poměrně pravděpodobné, že se Apple rozhodl tuto vychytávku nasadit jen proto, aby si jí otestoval v praxi například v souvislosti s degradací baterie hodinek a tak podobně. Přeci jen, tou by z logiky věci větší baterka nabíjená rychleji vložená do Series 8 taktéž trpěla.

Ač se jeví na první pohled vylepšení výdrže baterie Apple Watch Series 8 velmi lákavě a hovoří o něm v poslední době čím dál více leakerů, pravdou je, že je nutné brát podobné předpovědi zatím spíše s rezervou. Jestli totiž umí svět někdo čas od času překvapit něčím, co absolutně nečekal, je to právě Apple. S blížícím se podzime a tedy i příchodem Apple Watch Series 8 budeme nicméně zcela určitě moudřejší a moudřejší.

Apple Watch můžete zakoupit například zde

Dnes nejčtenější

.