Zavřít reklamu

Už druhý rok se svět potýká s pandemií onemocnění COVID-19 a už druhý rok také dostávala naše produktivita značně na zadek. To obzvláště v případě home officů, kdy je kolem nás tolik lákadel, které nám ubírají na soustředění od práce. Ať už bude v roce 2022 situace jakákoli, tyto nejlepší aplikace pro zvýšení produktivity vám jednoduše pomohou. 

Ulysses 

Ulysses je jednoduchá aplikace, jak jen to u textového editoru jde. A ano, právě o to v jeho případě skutečně jde. Titul tak nenabízí žádné lišty s nástroji, revize, okraje, volby velikostí a další. Soustředí se jen na váš text, od kterého nechce, aby vaše pozornost ubíhala jinam. Veškerou práci ukládá do jedné knihovny, ve které můžete i přehledně vidět nastavené cíle v počtu znaků, slov nebo stránek. Titul však neslouží jen k psaní románů, seminárních prací nebo příspěvků na blog. Je ideální i pro technické dokumenty, můžete do něho vkládat části kódů programu atd.

Stažení v App Store

24me Smart Personal Assistant 

Tento titul se zrodil z potřeby, se kterou se potýkáme asi každý – jak mít život pod kontrolou, i když na to máme málo času. Můžete s ním zadávat poznámky a úkoly za pomoci svého hlasu, dostávat upozornění přes Apple Watch a získávat rychlé informace za použití widgetů. Chytré notifikace vám poté sdělí, kdy je potřeba vyrazit na schůzku a kudy se na ní vlastně dostat. Aplikace umí připomenout i běžné věci, jako kdy má váš kontakt narozeniny, přímo v titulu pak lze objednat dokonce i dárky. Aplikace však pomáhá i uživatelům s ADHD nebo těm, kteří prodělali mrtvici, a to díky svému jednoduchému ale výkonnému prostředí.

Stažení v App Store

Trello 

Trello je organizátor všeho. Je jedno, kolik životů žijete, protože pojme všechny – ať už pracovní s možností kolaborace nad obsahem s kolegy, soukromé ve spolupráci s rodinou, tak osobní, které by neměl nikdo vidět. Není jen o úkolech, které vám někdo zadá, a které zadáte někomu vy, ale i o všech ostatních informacích. Můžete si zde ukládat dokumenty, nápady, projekty, nákupní ale i jakékoli jiné seznamy atd. Vše je přitom skutečně přehledně děleno na pracovní prostory, ve kterých máte jednotlivé nástěnky, do nichž zadáváte karty.

Stažení v App Store

Portal 

Aplikace vás vtáhne do 3D zvukoprostoru plného šumících řek, cvrlikajících ptáků a dalších zvuků přírody. Samy nahrávky byly pořízeny na takových místech, jakými je nepálská hora Ama Dablam, kalifornský národní park Redwood nebo japonské jezero Kawaguchi. A protože titul umožňuje přidat si i zvuky z jiných aplikací, můžete tak poslouchat klidně i podcasty nebo audioknihy v rozhraní aplikace. Nabije vás to tedy patřičnou energií, kterou potom můžete věnovat do své pracovní činnosti.

Stažení v App Store

Breathe In 

Jste-li zavaleni nekonečnými pracovními projekty, domácími povinnostmi a životními starostmi, chce se na to pořádně nadechnout. Vnější podněty úplně ovládat nemůžete, svůj dech ale ano. Když je dění kolem vás hektické, zrychlí se vám totiž i dech. Soustředěním se na nádechy o délce čtyř sekund a výdechy o délce šesti sekund vám pomohou zpomalit srdečné tep a uvolnit z vašeho těla napětí. A tím se pak můžete lépe soustředit na to, na co potřebujete. Podobných cvičení přitom nabízí aplikace skutečně hodně.

Stažení v App Store

Dnes nejčtenější

.