Zavřít reklamu

Fanoušci iPadů budou mít v příštím roce mnoho důvodů k radosti. Vyplývá to alespoň ze slov reportéra Marka Gurmana z Bloombergu, jehož zdroje se v minulosti již mnohokrát ukázaly jako jedny z nejpřesnějších. Dle nich má kalifornský gigant na rok 2022 v plánu odhalení redesignovaného iPadu Pro spolu s novou základní generací a pátou generací modelu Air. 

Zatímco o dvou posledně zmiňovaných modelech toho zatím svět příliš mnoho neví, v případě iPadů Pro (2022) toho již na světlo světa uniklo relativně dost. Apple u něj chce nasadit například podporu bezdrátového nabíjení, kvůli které se tak tablet dočká velmi pravděpodobně celoskleněných zad. Spekuluje se rovněž o zúžení rámečků kolem displeje či o výrazným zúžení těla. Upgradu se pak dočká takřka 100% i fotosoustava, která je nicméně i v současnosti na velmi vysoké úrovni. Co se pak týče displeje, na mini LED by mělo být vsazeno jak u 12,9”, tak i u 11” modelu. Samozřejmostí je pak nasazení výkonnějšího procesoru s tím, že se nedá vyloučit ani použití M1 Pro či M1 Max. 

Ačkoliv zdroje Gurmana neuvádí, kdy přesně se všech nových iPadů svět dočká, vzhledem k relativně zaběhlým představovacím pořádkům v minulosti se dá očekávat, že řada Pro se světu ukáže hned z kraje roku, zatímco základní model a model Air dorazí v průběhu podzimu. Představení se ale bude odvíjet i od stavu dodavatelského řetězce Applu, který je v současnosti značně ovlivněn pandemií koronaviru a celosvětovým nedostatkem komponentů, kvůli čemuž výroba produktů vázne. Představení některých produktů se tak může klidně kvůli nemožnosti jich vyrábět dostatek o něco opozdit. 

iPady lze sehnat zde

Dnes nejčtenější

.