Zavřít reklamu

Na Spotify se začínají stahovat mračna – tedy alespoň mezi jablíčkáři a zejména pak těmi vlastnícími HomePody. V internetových diskuzích po celém světě se totiž objevují čím dál častěji příspěvky naštvaných uživatelů o tom, že předplatné u Spotify ruší, protože jeho provozovatel naprosto ignoruje dnes již standardní technologie Applu ve formě AirPlay 2, potažmo nativní podpory Spotify u HomePodů. 

Je tomu zhruba rok a půl, co Apple na vývojářské konferenci WWDC oznámil, že HomePod otevírá hudebním streamovacím službám třetích stran, díky čemuž se tak mělo jeho používání značně usnadnit. Při hlasovém pokynu o přehrávání hudby měla totiž nově Siri automaticky začít vybírat z uživatelem přednastavené streamovací služby, tedy třeba Spotify. To však Apple na WWDC z neznámých důvodů neohlásil a ani Spotify, které se už v té době těšilo suverénně největší popularitě mezi streamovacími službami se k podpoře nevyjádřilo. Jablíčkáři však přesto doufali, že se podpory dočkají, byť se tak nakonec nestalo.

U nepodpory nativního Spotify u HomePodu však trable jablíčkářů nekončí. V minulosti jim totiž byla ze strany Spotify přislíbena podpora AirPlay 2, která měla být integrována přímo do iOS aplikace, ale taktéž se tak zatím nestalo. Spotify sice o nasazení podpory stále mluví jakožto o budoucím plánu, zatím se však neděje absolutně nic a jablíčkářům začíná kvůli tomu docházet trpělivost. Na hlavu Spotify se proto valí v poslední době enormní množství kritiky, která je zakončena informací o ukončení využívání služby a přechodu na Apple Music. To je sice například z hlediska tvorby playlistů a tak podobně horší, jablíčkáři se na něj však kvůli podpoře Spotify a plné funkčnosti na jejich produktech uchylují.

Bude extrémně zajímavé, jak se Spotify k celé záležitostí v následujících dnech a týdnech postaví, jelikož reálně jeho podnikání ohrožuje. Na druhou stranu je ale třeba říci, že právě Spotify bylo jednou ze společností, které proti Applu bojovaly coby proti společnosti porušující antimonopolní pravidla a pomyslné opomíjení jejích technologií tak je pravděpodobně ze strany Spotify jakýmsi trucpodnikem, který má právě Apple vytrestat. Ve výsledku jím ale Spotify trestá spíš samo sebe naštvanými uživateli. 

HomePody ve slevě seženete zde

Dnes nejčtenější

.