Zavřít reklamu

Myšlenkové mapy představují skvělý způsob, jak zaznamenávat a rozvíjet nápady všeho druhu. Tento typ map můžete samozřejmě zakreslovat i ručně na papír, pokud ale patříte mezi majitele počítače od Applu, určitě pro tyto účely uvítáte některou z aplikací, které vám představíme v dnešním článku.

MindNode

MindNode je klasikou mezi nástroji pro tvorbu myšlenkových map všeho druhu. Tato aplikace se vyznačuje snadným, intuitivním ovládáním a velmi dobře vypadajícím uživatelským rozhraním. Po svém prvním spuštění vás MindNode stručně, ale efektivně provede základy svégho ovládání, a poté se již můžete pustit do práce. MindNode nabízí podporu synchronizace přes iCloud, je k dispozici i pro iPhone a iPad, a nabízí také bohaté možnosti úprav a přizpůsobení.

Aplikaci MindNode stáhnete bezplatně zde.

Simple Mind – Mind Mapping

S aplikací Simple Mind – Mind Mapping si můžete snadno a efektivně uspořádat své myšlenky a rozvíjet nejrůznější nápady. Aplikace je přehledná a srozumitelná, nabízí možnost synchronizace přes cloud nebo třeba možnost přidávání mediálních souborů, poznámek, dokumentů a dalšího užitečného obsahu do myšlenkových map. Samozřejmostí jsou také bohaté možnosti přizpůsobení a sdílení.

Aplikaci Simple Mind – Mind Mapping stáhnete bezplatně zde.

XMind: Mind Mapping

Aplikace XMind: Mind Mapping nabízí celou řadu užitečných funkcí, které při tvorbě myšlenkových map na vašem Macu stoprocentně využijete. Najdete zde spoustu šablon pro ty, kteří potřebují inspiraci pro začátek, možnost z výběru bohaté nabídky stylů a motivů, a také plno nástrojů pro přizpůsobení a vylepšení vašich myšlenkových map. Aplikace XMind: Mind Mapping nabízí také bohaté možnosti exportu a sdílení.

Aplikaci XMind: Mind Mapping stáhnete bezplatně zde.

Taskheat – visual to-do list

Aplikace Taskheat slouží spíše k vizuálnímu uspořádání vašich úkolů a povinností, stejně dobře ji ale můžete použít také pro účely tvorby myšlenkových map. V jednoduchém a přehledném uživatelském rozhraní získáte celou řadu nástrojů pro vaši tvorbu, k mapám můžete přidávat také různé seznamy a vzájemně je propojovat. Samozřejmostí jsou také bohaté možnosti správy, přizpůsobení, vylepšení a úprav, stejně jako možnosti přiřazování celé řady různých detailů k jednotlivým položkám.

Aplikaci Taskheat stáhnete bezplatně zde.

Thinkspace – Mind Map and Note

Thinkspace je výborným nástrojem pro všechny, kteří chtějí na svém Macu vytvářet nejrůznější myšlenkové mapy. Tato šikovná aplikace nabízí spoustu nástrojů pro tvorbu myšlenkových map všech možných typů a podob, možnost vkládání dalšího obsahu, jako jsou diagramy, obrázky a další. Thinkspace je i skvělým nástrojem pro týmy, jejichž členům umožňuje spolupráci a tvorbu na dálku.

Aplikaci Thinkspace stáhnete bezplatně zde.

Dnes nejčtenější

.