Zavřít reklamu

Služba iTunes čas od času zlevňuje vybrané tituly – v dnešním článku se podíváme na pětici filmů, které si na iTunes můžete o víkendu pořidit zvýhodněně. Může se však stát, že filmy na iTunes opět podraží a k zakoupení tak budou za jinou cenu, než uvádíme ve článku. My to bohužel nemůžeme ničím ovlivnit, avšak ujišťujeme vás, že v době psaní článku byly ceny na českém iTunes takové, jaké uvádíme.

Duna (1984)

Film, jenž produkovala Raffaella De Laurentiis (dcera Dino De Laurentiise a herečky Silvany Manganové), je založen na sci-fi literární předloze, románu Franka Herberta o válce vládců různých planet v roce 10191. V roce 10191 se vládce vesmíru snaží získat kontrolu nad substancí umožňující cestování kosmickým prostorem. Tato látka se vyskytuje pouze na Pouštní planetě. Tamní obyvatelé pod vedením svého spasitele Paula Atreida se snaží od vládce osvobodit. David Lynch vytváří svůj příběh z budoucnosti podivuhodnými obrazy. Jedná se o jeho první experiment s barvami, ostatně silně stylizovanými (převládá odstín písku, skal, země). Lynch tento svůj film nazývá „symfonií prostoru“, doznává nicméně, že mu žánr sci-fi příliš nesedí. Film však přišel v době, kdy bylo obecenstvo již přesyceno filmy o „hvězdných válkách“ a pro znalce Herbertova románu nebyla jeho Lynchova verze dost uspokojivá.

  • 59,- vypůjčení, 99,- zakoupení
  • Angličtina

Film Duna pořídíte zde.

Blade

Síla nesmrtelnosti. Duše člověka. Srdce hrdiny. Přísahal bránit lidstvo, i když není zcela člověk. Narodil se s obratnou a nadlidskou silou upíra, ale je schopen pronásledovat ve dne i v noci. Wesley Snipes hraje v tomto akčním thrilleru nesmrtelného lovce upírů Bladea. Přivedený k vědomí a bolesti před narozením po kousnutí nemrtvým upírem, který zabije jeho matku, vyroste z mladého chlapce mytický bojovník nesoucí krevní kletbu: Téměř neukojitelnou touhu po krvi, takže musí bojovat každý okamžik každého dne. Blade využívá svou úžasnou sílu k boji s upíry v čele s jeho úhlavním nepřítelem, všemocným upířím vládcem Deaconem Frostem. Nemrtví se infiltrovali do chodbiček moci se záměrem vyhubit celé lidstvo. Nyní proti armádě nesmrtelných musí jeden bojovník získat první převahu.

  • 59,- vypůjčení, 129,- zakoupení
  • Angličtina, čeština, české titulky

Film Blade pořídíte zde.

Zhasni a zemřeš

Po odchodu z domova si už Rebecca myslela, že strach z dětství nechala dávno za sebou. Když vyrůstala a zhaslo se, nikdy si totiž nebyla tak úplně jistá, co bylo skutečné a co ne. Teď ale ty samé nevysvětlitelné děsivé příhody, které se kdysi pokoušely připravit ji o příčetnost, prožívá její mladší bratr Martin. Znovu se zjevila strach nahánějící bytost, která má záhadné spojení s jejich matkou Sophie. Rebecca je sice tentokrát blíž odhalení pravdy, životy všech jsou ale na každý pád v ohrožení… když se zhasne.

  • 59,- vypůjčení, 129,- zakoupení
  • Angličtina, čeština, české titulky

Film Zhasni a zemřeš pořídíte zde.

Rezistence

Z Tris a Čtyřky se během okamžiku stali psanci podobní lovné zvěři. Nikde není klid a bezpečno, vůdkyně sekce Sečtělých je s pomocí ozbrojené sekce Neohrožených neúnavně pronásleduje odhodlaná dostat je za každou cenu. Současně nechává pochytat další divergentní lidi, kteří do stanoveného společenského systému nezapadají. Vystavuje je krutým testům, aby odhalila vhodnou osobu, jenž jí může pomoci rozluštit dávné tajemství. Tris a Čtyřka zjišťují, že mají víc spojenců, než se zdálo, rozhodnou se přestat utíkat a zkusí překvapivý protiútok. Je to právě Tris, která se stane klíčem k tajemství, na němž stojí základy světa, ve kterém žijí. Tajemství minulosti i budoucnosti.

  • 59,- vypůjčení, 129,- zakoupení
  • Angličtina, čeština

Film Rezistence pořídíte zde.

Pod dohledem

Když na rušné londýnské tržnici vybuchne nálož, rázem je na světě britský případ století. V honu na útočníky přežije jediný pachatel a schyluje se k soudnímu přelíčení, které bude sledovat celý svět. Souhra okolností proti sobě staví dva skvělé právníky, bývalé milence (Eric Bana a Rebecca Hall). Když začne být zřejmé, že je do případu zapojena britská tajná policie, zdá se, že v sázce není jen kariéra obou právníků. Tady půjde i o jejich holé životy.

  • 59,- vypůjčení, 99,- zakoupení
  • Angličtina, čeština

Film Pod dohledem pořídíte zde.

Dnes nejčtenější

.