Zavřít reklamu

Když dochází nápady, stačí zalovit v krabici těch starších a dva jednoduše zkombinovat. Alespoň tak by se dala jedovatě okomentovat nově vydaná hra Monopoly Solitaire. Ta totiž díky spolupráci společností Hasbro a MobilityWare kombinuje právě dvě klasické stolní hry do jednoho originálního zážitku, který vám nabídne obvykle dost stresující zkušenost hraní Monopolu a přidá k ní až meditativní poklid u řešení karetních hádanek v Solitaire. A jak taková kombinace vlastně funguje v praxi?

Rámujícím celkem hry jsou samozřejmě samotné Monopoly. Budete tak jako v jejich klasické verzi putovat po herní ploše a skupovat pozemky, že kterých budete čerpat daně od ostatních hráčů. Na speciálních polích se však můžete rozhodnout zahrát si partii Solitaire. Pokud v ní uspějete, hra vás odmění penězi nebo extra hody kostkou. Monopoly Solitaire tak rozbíjí již dávnou okoukaný základní koncept Monopolů. V minulosti k tomu Hasbro primárně využívalo spolupráci s nějakou velkou popkulturní značkou, využití zcela jiné hry je tak pro Monopoly vlastně celkem osvěžující.

Obě hry jsou extrémně úspěšně a po světě se jich během let prodaly stovky milionů kusů. Monopoly mají v současnosti na kontě dvě stě padesát milionů prodaných kopii, Solitaire se může chlubit dvě stě osmdesáti miliony stažení. Pokud si neobvyklou kombinaci klasických her chcete vyzkoušet, můžete si hru stáhnout z App Storu již nyní zcela zdarma.

Dnes nejčtenější

.