Zavřít reklamu

S příchodem nových operačních systémů jsme se od Applu dočkali také představení „nové“ služby s názvem iCloud+. Tato služba je k dispozici pro všechny jedince, kteří si předplácí iCloud a nevyužívají tedy jeho bezplatný tarif. Někteří z vás dost možná nemají tušení, co všechno tato služba nabízí, a co vlastně umí. Většina jedinců zná dvě nové hlavní funkce a žádné další. Pojďme se společně v tomto článku podívat na 5 funkcí z iCloud+, které byste rozhodně měli znát.

Soukromý přenos

Mezi největší funkci z „nové“ služby iCloud+ patří bezesporu Soukromý přenos, potažmo Private Relay. Tato funkce dokáže při použití Safari v nových systémech skrýt před poskytovateli sítí a webovými stránkami vaši IP adresu, informace o prohlížení internetu a také vaši přesnou polohu. Díky tomu nebude schopen poskytovatel ani webová stránka zjistit, kdo jste, kde se nacházíte, co vás zajímá a další. Pokud se tedy na internetu chcete pohybovat zcela bezpečně, tak určitě neuděláte krok vedle, když Soukromý přenos aktivujete. Berte ale v potaz, že prozatím je tato funkce pouze v beta verzi, takže se mohou objevit nějaké problémy, například s rychlostí internetu.

HomeKit s bezpečným videem

Patříte mezi jedince, kteří mají domácnost vybavenou chytrým příslušenstvím? Pokud jste si na tuto otázku odpověděli kladně a zároveň využíváte chytré kamery s podporou HomeKitu, tak zbystřete. Díky iCloud+ totiž nově můžete nastavit, aby vaše kamera nahrávala zabezpečený záznam. V případě, že máte předplatné 50 GB, tak tuto možnost získáte u jedné kamery, u předplatného 200 GB ji získáte až u pěti kamer a u předplatného 2 TB pak můžete zabezpečený záznam nahrávat na neomezeném počtu kamer. Nutno zmínit, že nahrávání není neustálé, ale pouze v případě, že kamera zaznamená pohyb. Záznamy jako takové navíc nezabírají místo ve vašem úložišti na iCloudu – stačí mít tedy pouze předplatné a nic víc nemusíte řešit.

HomeKit Secure Video

Skrýt můj e-mail

V případě, že se v dnešní době chcete kamkoliv registrovat či přihlásit, tak k tomu potřebujete e-mailovou adresu. Jedná se o naprostý základ, bez kterého se v prostě neobejdete. Problém je ale v tom, že vaše e-mailová adresa může být v určitých případech zneužita. Přesně proto je tady funkce Skrýt můj e-mail, s pomocí které si můžete vytvořit speciální e-maily, které dokáží zakrýt váš reálný e-mail. Veškeré zprávy, které poté na speciální e-mail přijdou, se přepošlou na váš reálný e-mail. Vy tak tyto zprávy získáte bez toho, abyste někde uváděli svou reálnou e-mailovou adresu. Funkce Skrýt můj e-mail je k dispozici již delší dobu a setkat jste se s ní mohli při vytváření účtů v aplikacích, kdy jste pro registraci využili Apple ID. Nyní už je však Skrýt můj e-mail k dispozici i pro manuální vytvoření vlastní schránky.

Vlastní e-mailová doména

Většina z nás má e-mailovou adresu vedenou například u Seznamu, Googlu či u dalších jiných poskytovatelů. V prakticky všech případech je tedy e-mailová adresa složená z vybraného názvu či jména a za zavináčem se pak nachází doména poskytovatele. S příchodem iCloud+ si však můžete vytvořit vlastní e-mailovou doménu a následně do ní můžete přidat i ostatní členy z rodinného sdílení, což je naprosto skvělé. Samozřejmě je ale nutné, abyste konkrétní doménu vlastnili. Následně stačí přejít na stránky icloud.com, kde se přihlaste, následně přejděte do Nastavení účtu a v sekci Vlastní e-mailová doména klepněte na Spravovat.

Kontakt pro obnovení účtu

Tato funkce není přímo součástí předplatného iCloud+, souvisí ale s Apple ID a je k dispozici pro všechny uživatele. V případě, že se řadíte mezi jedince, pro které není problém sem tam něco zapomenout, tak dost možná máte strach z toho, že přijdete o přístup k vašemu Apple ID. Nově si můžete ve vašem účtu nastavit speciální kontakty, které vám s obnovením vašeho účtu mohou pomoci. Pro přidání důvěryhodného kontaktu pro obnovení účtu stačí přejít do nastavení iCloudu, kde klepněte na sekci Heslo a zabezpečení. Následně v sekci Obnovení účtu stačí kontakty přidat.

Dnes nejčtenější

.