Zavřít reklamu

Řadíte-li se vy nebo vaši blízcí mezi nadšené Apple fanoušky, následující řádky vás velmi pravděpodobně zaujmou, jelikož je budete mocí vnímat coby pozdní vánoční inspiraci. Na Kickstarteru se totiž objevila na první pohled velmi pěkná knížka od designéra Michaela Flarupa mapující evoluci ikon aplikací na iOS. 

Kniha nese název The iOS App Icon Book a dle slov jejího tvůrce mapuje evoluci ikon v posledních zhruba deseti letech. Poměrně zajímavé je pak to, že lví podíl na vzniku knihy mají i mnozí vydavatelé aplikací, kteří s jejím tvůrcem úzce spolupracovali a dle jeho slov mu poskytli na 10 000 ikon jen od nich. A jen tak pro zajímavost, tyto ikony jsou zaštítěny asi 1000 licenčních smluv, díky čemuž si mohou být majitelé knihy jisti, že se dívají na skutečný originál ikony. Kromě obrázků naleznete v knize i poměrně značné množství informací o tom, jak dané ikony vznikaly, kde na ně vzali jejich tvůrci inspiraci a tak podobně. 

Minimálně z materiálů dostupných na Kickstarteru se zdá být kniha mapující evoluci aplikací extrémně zajímavá a své fanoušky si tak zcela určitě najde. Jediný zádrhel tkví v tom, že k prvním šťastlivcům se dostane až z kraje příštího roku, kvůli čemuž jí tak nelze vnímat vyloženě jako vánoční inspiraci, byť by byla rozhodně skvělým dárkem. Pokud to ale autorovi odpustíte, vězte, že vás tento parádní kousek vyjde na 50 euro, což je nejmenší částka, za kterou je na Kickstarteru kniha k dostání. 

Knihu na Kickstarteru naleznete zde

Dnes nejčtenější

.