Zavřít reklamu

Testování i nadále pokračuje. Apple v minulém týdnu vydal již šestou betu očekávaného operačního systému iOS 15. Jelikož je září za dveřmi a mnoha bet se do vydání ostré verze pravděpodobně nedočkáme, už nyní může mít smysl dělat všemožné srovnávací testy. Dnes se mrkneme na test rychlosti mezi onou šestou betou a aktuálním systémem iOS 14.7.1. Test jako obvykle provedl kanál iAppleBytes, a to na iPhonech SE 1.generace, 6s, 7, 8, XR a 11. Celý test vám jako obvykle přikládáme pod tento odstavec.

Začneme u iPhonu SE 1.generace, u nějž můžeme domovskou obrazovku vidět dříve na zařízení s iOS 14.7.1. Dále se zaměříme na aplikace třetích stran. Na aktuální verzi iOS sledujeme lepší práci Facebooku, Twitteru a Instagramu. Na iOS 15 naopak u Apollonu for Reddit, VK a Snapchatu. IPhone 6s opět naskočí dříve na zařízení s aktuální verzí iOS. Zde taky sledujeme svižnější otevření Twitteru, VK, Snapchatu a Instagramu. Na šesté betě se daří lépe pouze Apollonu for Reddit. Na řadu přichází iPhone 7, kde je výsledek rychlosti zapnutí vyrovnaný. Podobně tomu tak je i u většiny aplikací. Občas na drobné odchylky narazíte, nejedná se ale o nic zásadního.

U iPhonu 8 sledujeme opět dřívější naskočení u iOS 14.7.1, rozdíl je ovšem zanedbatelný. Na tomto systému si můžeme všimnout též, rychlejšího Twitteru, Apollonu for Reddit a Instagramu. Na iOS 15 se naopak daří Snapchatu. Na řadu přichází iPhone XR, jenž se zapne dříve na iOS 15, byť rozdíl je minimální. Na iOS 14.7.1 pozorujeme lepší práci YouTube a Twitteru. Na betě naopak Apollonu for Reddit a Snapchatu. Zbytek aplikací pracuje stejně. IPhone 11 kopíruje drtivou většinu modelů a zapne se dříve na iOS 14.7.1. Zde se pak také otevírá lépe Twitter. Zbytek aplikací pracuje stejně nebo lépe na šesté betě. Pustili jste se do testování iOS 15?

Dnes nejčtenější

.