Zavřít reklamu

Přestože se Apple nechal při představení svých procesorů Apple Silicon loni v létě slyšet, že na ně hodlá kompletně přejít do dvou let, zdá se, že minimálně u Macu Pro naspěch příliš nemá. Podle důvěryhodného zdroje z Intelu, který dodává dlouhodobě informace portálu WCCFtech, má totiž kalifornský gigant právě s Intelem ještě minimálně na příští rok domluvenou dodávku procesorů pro jeho nejvýkonnější mašinu. A už se ví, o jaké procesory se bude jednat. 

Podle leakera mají nové Macy Pro dostat čipy Intel Ice Lake Xeon W-3300, které mají být uveden v brzké budoucnosti a které mají podle slov Intelu nabídnout vysoký výkon, skvělé zabezpečení, efektivitu a integrovanou akceleraci AI, která zvládne pracovní zátěž IoT a výkonnější AI. Jednat se má konkrétně o procesory nabízející až 38 jader a 76 vláken, přičemž ten nejvýkonnější (konkrétně Xeon W-3775) je podle dostupných testů výkonu nepřekvapivě zároveň nejlepším čipem v historii Intelu nabízející například 57 MB mezipaměti a takt 4,0 GHz. Macy Pro se tak díky nim stanou skutečnými bestiemi.

Poměrně zajímavé je pak to, že kromě “Inteláckého” Macu Pro Apple dle všeho pracuje i na verzi osazení čipem Apple Silicon, kterou by mohl nabízet po boku Intel verze. Ta by měla designově vypadat prakticky stejně, ale měla by být o zhruba polovinu menší, jelikož čip, který jí bude pohánět, nebude potřebovat tak objemný chladící systém, a jinak budou ve stroji řešené i RAM paměti. Co se týče termínu představení, jako nejpravděpodobnější se nyní jeví WWDC 2022, které je pro podobné oznámení jako dělané. Ostatně, vysoce výkonné stroje zpravidla Apple ukazoval právě tam. 

Dnes nejčtenější

.