Zavřít reklamu

Letošní rok bude stát z hlediska Apple produktů ještě zato. Kromě iPhonů, MacBooků či AirPods se totiž svět dočká i představení nové generace iPadů mini. A právě pár detailů tohoto produktu dnes Applu uniklo, díky čemuž si tak o něm můžeme udělat s předstihem velmi slušný obrázek. Jaké tedy iPady mini budou? 

Podle zdrojů 9to5mac, které s informacemi o iPadech mini přišly, dorazí nový iPad dle očekávání na podzim. Jeho srdcem má být poměrně překvapivě dosud nepředstavený čipset A15 Bionic, který se očekává i v nové generaci iPhonů. S ohledem na tuto skutečnost je tak naprosto jasné, že bude nový mini výkonnější než loňský iPad Air a samozřejmě i než základní iPad. Apple navíc u něj počítá dále i s nasazením USB-C namísto Lightning portu a magnetického Smart konektoru na zadní straně. Co se pak týče designu, jednat se bude o zmenšeninu iPadu Air, od kterého odkouká i Touch ID v Power Buttonu. 

Novinek je více

Zdroje portálu 9to5mac rovněž potvrdily, že má Apple ve vývoji nástupce základního iPadu. Ten má převzít design iPadu Air 3. generace, díky čemuž se tak stane užším a celkově designově modernějším. Samozřejmostí by pak mělo být nasazení výkonnějšího čipsetu, díky kterému se stane využitelnější pro náročné úlohy. Když už navíc mluvíme o čipsetech, za zmínku stojí přípravy upravené verze A15, která ponese označení A15X, bude u ní kladen důraz na grafickou složku a zřejmě dorazí v budoucí generaci iPadů Air. Je nicméně otázkou, kdy se tak stane. 

Dnes nejčtenější

.