Zavřít reklamu

Zdá se, že Applu došla s neustálými úniky informací ohledně jeho chystaných produktů jednou provždy trpělivost. Poté, co před pár dny kontaktoval jedny z nejlepších leakerů na světě s tím, že je vyzval k ukončení jejich “slídění” po novinkách pod pohružkou soudu, totiž vypluly dnes v noci na povrch další extrémně zajímavé informace o jeho anti-leakerských krocích. Ty se však nyní nezaměřují na leakery jako takové, ale spíš na jejich zdroje – tedy mnohdy zaměstnance Applu. 

Podle leakera Jona Prossera, který se dlouhodobě řadí mezi ty nejpřesnější a který si již popotahování Applem taktéž užil, nařídil kalifornský gigant některým vývojovým týmům svých zaměstnanců nosit při práci tělové kamery, které mají zaznamenávat jejich pracovní den a odradit je například od focení chystaných produktů právě za účely úniku informací. O jaké týmy se jedná sice Prosser neuvádí, obecně se však dá předpokládat, že se nové opatření dotýká všech důležitých projektů, což je de facto většina rozpracovaných. Nutnost nosit kamery se navíc postupně rozšiřuje na více a více týmů, takže je klidně možné, že se jich nakonec dočkají veškeří zaměstnanci. 

Pravidla Applu pro jeho zaměstnance pracující na důležitých projektech lze sice označit do značné míry za brutální, jiný způsob jak zabránit větším únikům informací však zřejmě neexistuje. Nás jakožto běžné jablíčkáře může nicméně těšit alespoň fakt, že zatímco obrázkové materiály se tímto opatření eliminují zřejmě na naprosté minimum, “slovní” úniky tímto stylem Apple vymýtit nemůže. Ve výsledku tak budeme zřejmě o všech produktech vědět i neustále spousty informací, byť nebudou podloženy reálnými fotkami. 

Dnes nejčtenější

.