Zavřít reklamu

Od představení nových operačních systémů od Applu aktuálně uběhly již celé tři týdny. Aktuálně už jsou „venku“ druhé vývojářské beta verze těchto systémů, což znamená, že Apple konečně opravil nějaké chyby, které byly v původních beta verzích přítomny. Tři týdny od představení lze považovat za relativně dlouhou dobu, každopádně i přesto stále existuje mnoho funkcí, na které jsme se v naší každodenní návodní sekci nepodívali. To jen potvrzuje, že nových funkcí a vymožeností je v nových systémech požehnaně, byť se to na první dobrou nemuselo zdát. V tomto návodu se budeme věnovat FaceTimu v iOS 15.

iOS 15: Jak rozmazat pozadí ve FaceTime

Apple věnoval představení nových funkcí ve FaceTime na úvodní prezentaci WWDC21 opravdu mnoho času. A není se čemu divit – nové funkce jsou totiž skvělé a rozhodně je využije každý z nás. Jedná se například o možnost započetí hovoru a možnost pozvání účastníků pouze přes odkaz, takže dotyčné nemusíte mít v kontaktech. Kromě toho se může konečně k hovoru připojit opravdu kdokoliv – ať už využívá jablečné systémy, anebo třeba Windows či Android. Těmto jedincům se rozhraní FaceTime po připojení zobrazí ve webovém rozhraní. Ve FaceTime v iOS 15 (a macOS 12 Monterey) si můžete také nechat rozmazat pozadí, potažmo aplikovat portrétní efekt. Postup pro zapnutí je následující:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem zařízení přesunuli do FaceTimevytvořili video hovor.
  • Jakmile tak učiníte, tak na vašem iPhonu otevřete ovládací centrum:
    • iPhone s Touch ID: přejeďte prstem ze spodní hrany displeje směrem nahoru;
    • iPhone s Face ID: přejeďte prstem z pravé horní strany displeje směrem dolů.
  • Zde pak v horní části ovládacího centra klepněte na Videoefekty.
  • Ocitnete se v rozhraní pro správu videoefektů. Zde klepněte na možnost Na výšku.
  • Tímto jste aktivovali portrétní režim. Nyní se stačí vrátit zpět do FaceTime video hovoru.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze tedy na iPhonu aktivovat portrétní režim. Nejspíše jste si všimli, že pojmenování tohoto režimu není ideální – „na výšku“ nedává smysl. Jedná se však o pouhý špatný překlad, který bude brzo upraven. Slovo Portrait totiž může v některých případech znamenat orientaci zařízení na výšku. Pro deaktivaci stačí, abyste opět otevřeli ovládací centrum a v prvku Videoefekty provedli deaktivaci portrétního režimu. Na konec je nutné podotknout, že je tato funkce k dispozici jen na iPhone XS (XR) a novější, tj. na zařízeních s čipem A12 Bionic a novějším.

Dnes nejčtenější

.