Zavřít reklamu

Součástí nově představených operačních systémů od Applu je řada různých nových vylepšení a funkcí. Jednou z nich je takzvaná Rychlá poznámka, která uživatelům umožňuje snadno a rychle kdekoliv v iPadOS 15 zahájit psaní nové poznámky. Společnost Apple uvádí, že k zahájení tvorby nové rychlé poznámky je zapotřebí Apple Pencil. Pravdou ale je, že Rychlou poznámku mohou v iPadOS 15 začít psát i uživatelé, kteří Apple Pencil nedisponují. Jak na to?

Rychlá poznámka v iPadOS 15 je opravdu užitečnou a šikovnou funkcí. Pokud tuto poznámku aktivujete kdekoliv v prostředí operačního systému, okamžitě se na displeji vašeho iPadu zobrazí plovoucí okno, ve kterém můžete začít tvořit danou poznámku se vším, co k ní patří. Rychlé poznámky se ukládají přehledně v příslušné složce v nativních Poznámkách na vašem iPadu, a jejich tvorbu lze snadno a rychle zahájit potažením za pomoci Apple Pencil z pravého dolního rohu iPadu. To ale není jediný způsob, jak Rychlou poznámku aktivovat, takže pokud Apple Pencil nevlastníte, nemusíte se obávat toho, že byste tuto funkci nemohli využívat.

Kromě zmíněného gesta s Apple Pencil je totiž v iPadOS 15 možné aktivovat rychlou poznámku také z Ovládacího centra. Funkce je dostupná již v současné vývojářské betaverzi operačního systému iPadOS 15, takže pokud máte tuto verzi nainstalovanou, můžete si vytvoření Rychlé poznámky bez použití Apple Pencil aktivovat již nyní. Na svém iPadu spusťte Nastavení a zamiřte do sekce Ovládací centrum. V sekci Další ovládací prvky najděte položku Rychlá poznámka a klepnutím na zelené tlačítko ji přidejte do nabídky Ovládacího centra. Pro zahájení tvorby Rychlé poznámky vám pak již bude stačit jen aktivovat Ovládací centrum na vašem iPadu a klepnout na příslušnou ikonku.

Dnes nejčtenější

.