Zavřít reklamu

Vybavujete domácnost? Můžete použít například slevový kód Dona Shop. Pokud si však chcete nejdříve vyzkoušet, jak budou nové elektrospotřebiče, gauč nebo skříň ve vaší domácnosti vypadat, máte k dispozici desítky programů a aplikací, které vám pomohou. My jsme si pro vás na mušku vzali aplikaci Planner 5D, která je k dispozici v placené variantě i zcela zdarma.

Planner 5D je dostupný pro většinu platforem a operačních systémů. Můžete ho použít přímo ve webovém prohlížeči, na zařízeních s Andoidem, iOS, Windows i macOS. Využít ho mohou firmy pro digitalizaci svých produktů a je využíván i v architektonických školách kvůli své jednoduchosti, funkčnosti a širokému spektru možností. Na webových stránkách společnosti je k dispozici také vlastní designerská škola, která vám pomůže ovládnout aplikaci i poradí, pokud bojujete s nedostatkem vlastních nápadů. První lekce je na ukázku zdarma, za další se již platí.

Pro inspiraci můžete také využít stovky interiérových i exteriérových předloh, které na web nahrávají uživatelé, kteří se chtějí pochlubit nebo pomoct ostatním. K dispozici je 2D a 3D editor s uživatelsky přívětivým rozhraním, vytvořit si můžete půdorys celého domu nebo jednotlivé místnosti a také ladit drobnosti jako výšku stropů, tloušťku a texturu zdí nebo barvy a přesné rozměry jednotlivých kusů nábytku. My jsme vyzkoušeli Planner 5D na přístrojích od firmy Apple. Výhodou je spárování aplikace v rámci několika zařízení, takže pokud začnete plánovat na jednom zařízení, můžete později pokračovat na jiném v rozdělané práci.

Planner 5D zdarma

Bezplatná verze je opravdu zcela zdarma, ale samozřejmě je oproti placené variantě částečně osekaná. K dispozici je pouze kolem 200 předmětů, jejichž množství však můžete postupně zvyšovat sledováním reklam a aktivitou v aplikaci. Zajímavou funkcí je vkládání vlastních textur, například pro použití na podlahu nebo jako potahy na nábytek.

Planner 5D

Projektů můžete založit neomezené množství a synchronizovat je na více zařízeních.

Už v bezplatné verzi si můžete užít základní funkce virtuální reality. V případě této aplikace se jedná o tzv. „augmented reality“, kdy jsou do skutečného prostoru zasazovány digitální objekty. Tento typ projekce popularizovala například hra Pokemon Go, kde byli kreslení pokemoni vidět na pozadí prostřednictvím fotoaparátu v telefonu.

Vy si můžete vybrat nábytek a promítnout si ho do svého bytu, abyste měli jistotu, že bude ladit, ještě předtím, než ho nakoupíte.

Aplikace Planner 5D stáhnete zde

Planner 5D placená verze

Placená varianta aplikace vyjde na 1 090 Kč/rok. Vyzkoušet si ji můžete bezplatně na tři dny. Dejte si však pozor, protože pro otevření placené verze je nutné se přihlásit přes Apple ID, kde máte uloženou platební kartu a peníze jsou následně strženy automaticky. Jako bonus oproti základní variantě získáte více než 5 000 předmětů, které můžete zmenšovat, zvětšovat a přetvářet tak, aby perfektně odpovídaly vašemu požadavku. Navíc zmizí reklamy.

Planner 5D

Další výhodou je možnost vytvářet až 60 renderů ročně na základě vašich projektů. Díky možnosti personalizace si tak můžete vytvořit vlastní výbavu do bytů, které odpovídá například té, kterou jste si vybrali v eshopu Daka, ve kterém také můžete uplatnit Daka slevový kupón.

Pokud hodně věříte svým designerským schopnostem a jste soutěživí, můžete se přihlásit do akce s názvem „Design battle“, kde publikujete své návrhy a ostatní uživatelé aplikace hodnotí jejich kvalitu. Cenou pro vítěze pak jsou prémiové funkce zdarma, nové textury nebo větší množství renderů.

Shrnutí

Ať už pro nákup plánujete použít slevový kupón Okay, některý jiný nebo zda budete nový nábytek řešit jinak, třeba přes truhláře na míru, aplikace Planner 5D rozhodně stojí za vyzkoušení.

Planner 5G na iPhone

Už v základní verzi nabízí pestrou nabídku vybavení domácnosti, která se zaplacením ročního členství rozšíří a splní požadavky i těch nejnáročnějších uživatelů. Díky HD vizualizacím budou vaše snímky vypadat jako od profesionálů. Jiné programy, které autor textu při návrhu svého domu vyzkoušel neměly oproti Planner 5D žádné výrazné výhody. Jedinými nedostatky, které však nejsou zásadní jsou chybějící kompletní míry projektu – celkové délky obvodových stěn v případě, že je projekt složen z několika navazujících místností a celková podlahová plocha.

Dnes nejčtenější

.