Zavřít reklamu

Před očekávanou distribucí přepracovaného 24palcového iMacu s čipem M1 hovořili manažer produktového marketingu společnosti Apple Stephen Tonna a manažerka produktového marketingu pro počítače Mac Laura Metz s CNN o výhodách nasazení jednoho procesoru na více platforem. Tou zásadní je flexibilita jeho použití. 

Objednávky na 24palcový iMac byly spuštěny 30. dubna a k prvním zákazníkům by měly stroje dorazit už 21. května. Předchozí generace iMacu byly k dispozici pouze ve stříbrné barvě, jen iMac Pro byl i ve vesmírně šedé variantě. Novinka však přichází v šesti barvách, které se podobají barvám z iMacu G3. Podle Metze chtěl Apple přinést zábavný design, který by se na lidi znovu usmál, stejně jako oni na něho.

Apple M1 debutoval v loňském roce. Jako první byl nasazen u MacBooků Air, 13palcových MacBooků Pro a Macu mini. Nyní si našel cestu i do přepracovaného 24palcovéhu iMacu, což není takové překvapení jako v případě jeho přítomnosti i v iPadu Pro. Metz řekla, že je „úžasné mít celou řadu zařízení, která splňují vaše potřeby, ať už víte, že s nimi musíte cestovat a chcete tak mít super výkonné přenosné zařízení ihned po ruce, nebo potřebujete něco v malém kompaktním prostoru či řešení vše v jednom s velkým displejem.“ 

V celé aktualizované sestavě Maců je stejný čip. Marketingový tým společnosti Apple tvrdí, že to společnosti umožňuje postavit řadu zařízení pro různé účely, které ale pořád splňují potřeby každého z nich při zachování stejného výkonu. Metz i Tonna tak vyzdvihují, že dnes už nemusíte řešit, jestli si koupíte méně výkonný notebook, nebo více výkonný stolní počítač. Dnes se už rozhodnete pouze podle toho, pro jaké účely nový počítač potřebujete. Ať už se totiž jedná o nový iMac, Mac mini nebo MacBooky, všechny poskytují stejný základní hardware. 

Dnes nejčtenější

.