Zavřít reklamu

Kromě toho, že Apple vyvíjí a prodává pokročilá zařízení, tak se s jejich pomocí také stará o zdraví svých zákazníků. Veškerá potřebná zdravotní data můžete na iPhonu najít v rámci aplikace Zdraví, pokud navíc máte k dispozici Apple Watch, tak získáte ještě přesnější informace, což se rozhodně hodí. Jednou ze sekcí, které byly nedávno do Zdraví přidány, patří také Sluch. V rámci něj dokáže iPhone sledovat, jak hlasitě máte puštěnou hudbu ve sluchátkách, a zdali by náhodou nemohlo dojít k poškození sluchu. Existuje totiž určitá hranice decibelů, od které už dlouhodobý poslech hlasité hudby může škodit.

Jak na iPhone sledovat, zda nemáte hudbu ze sluchátek puštěnou příliš hlasitě

Kromě toho, že si ve Zdraví můžete zobrazit různá data nejen o vašem sluchu, tak existuje možnost, pomocí které lze zjistit, zdali náhodou nemáte hudbu ze sluchátek puštěnou příliš hlasitě. Tento prvek se může ukrýt přímo do ovládacího centra, takže se k němu dostanete vždy rychle a jednoduše. Pokud byste zobrazení tohoto prvku chtěli aktivovat, postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na iPhonu přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte níže a rozklikněte sekci Ovládací centrum.
  • Zde pak sjeďte níže ke kategorii s názvem Další ovládací prvky.
  • V rámci této kategorie najděte kolonku Sluch, u které klepněte na ikonu +.
  • Tímto se prvek přidá do ovládacího centra a můžete jej začít ovládat.
  • Pro změnu pozice prvku jej zde chyťte v pravé části řádku a přesuňte podle potřeby.

Pokud jste pomocí výše uvedeného postupu přidali prvek Sluch do ovládacího centra, tak už můžete jednoduše zjistit, zdali přehrávaná hudba ve sluchátkách nehraje příliš hlasitě. Učiníte tak tím, že otevřete ovládací centrum – na iPhone s Face ID přejeďte prstem z pravé horní části displeje směrem dolů, na iPhone s Touch ID pak přejeďte prstem ze spodní hrany displeje nahoru. Zde už jen stačí klepnout na ikonu ucha, čímž se zobrazí kompletní rozhraní tohoto prvku. Při přehrávání hudby se zde zobrazí sekce Hlasitost ve sluchátkách, kde můžete v reálném čase sledovat hlasitost přehrávané hudby. Pokud má hlasitost méně než 80 dB, tak je považována za neškodnou, cokoliv nad 80 dB už pak můžeme považovat za rizikové.

Dnes nejčtenější

.