Zavřít reklamu

Někteří z vás možná ještě pamatují doby, kdy jsme hudbu na našich počítačích poslouchali prostřednictvím programu Winamp. Mezi nejoblíbenější funkce Winampu patřily vyměnitelné skiny spolu s vizualizacemi, jejichž animace se přizpůsobovala rytmu právě přehrávané skladby. Pokud se vám po Winampu stýská, máme pro vás dobrou zprávu.

Umělec jménem Dakd Jung přišel na způsob, jak uživatelům oživit nostalgické vzpomínky na winampové vizualizace a zároveň je nepřipravit o výdobytky moderních technologií v podobě Bluetooth reproduktorů. O efekt winampové vizualizace se v případě tohoto reproduktoru stará takzvaný ferrofluid – jedná se o speciální kapalinu, která díky železitým složkám reaguje na magnetické pole. Ferofluid je umístěn pod kulatým sklem na přední straně bezdrátového reproduktoru, za sklem se nachází elektromagnet, který se stará o to, aby se při přehrávávání ferrofluid pohyboval tím správným způsobem.

Kromě toho je zmíněný reproduktor opatřen ještě také otáčecím tlačítkem, kterým může uživatel ovládat pohyby ferrofluidu na přední straně. Zmíněným tlačítkem lze totiž přizpůsobovat specifické audio frekvence, na které ferrofluid reaguje odpovídajícím způsobem. Reproduktor je dále vybaven zesilovačem a Bluetooth modulem pro připojení ke smartphonu, tabletu či počítači, a jeho šasi je vyrobené na 3D tiskárně. Zmíněný reproduktor jistě zaujme i příznivce snímku Flubber z devadesátých let, protože svým vzhledem připomíná hmotu, která v tomto filmu hrála nezanedbatelnou roli.

Dnes nejčtenější

.