Zavřít reklamu

Nový M1 iMac má zcela nový design se sedmi různými barvami, ze kterých si můžete vybírat. Jednou z těch menších změn, kterou oproti předešlé generaci přináší, je, že konektor pro sluchátka už není na zadní straně iMacu, ale je umístěn na jeho levém boku. A jak se ukazuje, je to z čistě technického důvodu.

Jednou z hlavních designových změn nového M1 iMacu je jeho tloušťka. Apple uvádí, že ta má pouhých 11,5 mm. Jak pak poznamenal Marques Brownlee na svém Twitter účtu, nový iMac je jednoduše příliš tenký na to, aby konektor pro sluchátka mohl na své zadní straně mít.

Jak v tweetu MKBHD vysvětluje, typický konektor pro sluchátka je hluboký 14 mm, takže fyzicky jednoduše není pro jeho umístění na zadní straně iMacu dostatek místa. Z tohoto důvodu byl Apple nucen přesunout jej někam na boční stranu, přičemž zvolil tu levou.

Přemístění konektoru z důvodu limitování tloušťkou počítače má ale své výhody. Dosud jste totiž museli konektor na zadní straně iMacu hledat, přičemž pokud jste nechtěli vstávat ze židle, museli jste si při zapojování sluchátek obvykle pomoci i druhou rukou. Nové umístění je však jistě uživatelsky přívětivější.

Za svůj jedinečný design vděčí iMac čipu M1, prvnímu systému na čipu pro Mac. Právě díky němu je tak tenký a kompaktní, že se hodí na ještě víc míst než dřív. M1 integruje procesor, grafiku, paměť a další komponenty v jediném čipu, který se schová do krásně útlé konstrukce. Nový iMac navíc neváží více jak 5 kg. Jeho stojan umožňuje naklápění a je dokonale vyvážený, napájecí konektor je magnetický. 

Dnes nejčtenější

.