Zavřít reklamu

Společnost Opensignal sdílela nový průzkum o výkonu 5G telefonů na území USA. Výrobci smartphonů rychle přecházejí k implementaci nejnovějších technologií 5G s cílem zlepšit mobilní zážitek uživatelů, také proto je lídrem nedávná novinka Samsungu. A i když se Apple chlubil, jak na vývoji 5G spolupracoval s americkým operátorem, jeho iPhone 12 zaostává.

Z 25 smartphonů s nejvyšší celkovou rychlostí stahování v USA jich je 15 společnosti Samsung. Nedávno uvedený Samsung Galaxy S21 5G má nejvyšší průměrnou rychlost stahování 56,0 Mb/s. Další dva modely S21 jsou také v nejlepší desítce, což je nadějí pro další smartphony společnosti, které se na trh teprve chystají a budou obsahovat stejný modem a čipovou sadu.

iPhone 12 zaostává

V žebříčku jsou zahrnuty i tři modely s ohebným displeji. Jedná se o Motorolu Razr 5G a Samsungy Galaxy Z Flip 5G a Galaxy Z Fold2 5G, ve kterých se výrobci velmi zdatně vypořádali s konstrukcí antén, aby mohly telefony 5G přijímat v otevřeném i zavřeném stavu, a to nehledě na to, jak je uživatel drží. Jak si pak můžete v tabulce sami všimnout, iPhone 12 zde nenajdete. Apple iPhone 12 Pro a Pro Max měly průměrnou rychlost stahování 36,9 a 36,2 Mb/s, zatímco iPhone 12 a 12 mini na tom byly s 29,6 a 32,9 Mb/s ještě hůře. Předběhl je tak nejen Google Pixel 5, ale i zařízení společností LG nebo TCL či OnePlus.

To, že iPhone 12 zaostává, ale nemusí české uživatele nijak znepokojovat. U nás je totiž pokrývání sítěmi 5G zatím pouze v plenkách. V případě operátora O2 se jedná jen o Bílinu, Kolín, Plzeň a Prahu, v případě operátora T-Mobile jde prakticky jen o Prahu a Brno. Nejlépe je na tom Vodafone, který se soustředí i na menší obce.

Dnes nejčtenější

.