Zavřít reklamu

V případě, že máte v domácnosti jediný Mac či MacBook, který však používá více uživatelů, tak se rozhodně hodí využít možnost pro založení vícero účtů. Pokud v rodině každému jedinci vytvoříte vlastní účet, tak dotyčný bude schopen spravovat pouze svá vlastní data a bude mít jistotu soukromí. Při založení nového uživatelského profilu si samozřejmě dotyčný uživatel musí vybrat své heslo. Ve výchozím nastavení macOS je však nastaveno, že tohle heslo musí splňovat určité podmínky – například využití velkého znaku, číslovky či speciálního znaku. Naštěstí však existuje možnost, pomocí které může správce Macu či MacBooku tyto podmínky odstranit. Díky tomu si pak uživatelé mohou vytvořit heslo například s jediným znakem. Jak tedy na to?

Jak na Macu povolit využití slabého hesla pro nový uživatelský účet

Jestliže chcete na vašem Macu povolit využití slabého hesla pro nový uživatelský účet, tak je nutné, abyste byli na administrátorském profilu. Celý proces se poté provádí v aplikaci Terminál – postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste spustili nativní aplikaci Terminál.
    • Tuto aplikaci najdete v Aplikacích ve složce Utility, anebo ji spustíte pomocí Spotlightu.
  • Po spuštění Terminálu se zobrazí okno, do kterého se vkládají příkazy.
  • Nyní je nutné, abyste si zkopírovali příkaz, který přikládám níže:
pwpolicy -clearaccountpolicies
  • Po zkopírování se přesuňte do aktivního okna Terminálu a příkaz zde vložte.
  • Poté už jen stačí, abyste klepnuli na klávesu Enter.
  • Jestliže se objeví další řádek pro zadání hesla, tak heslo k profilu zadejte a opět stiskněte Enter.
  • Tímto způsobem jste úspěšně deaktivovali podmínky pro vytvoření hesla.

Výše uvedeným způsobem lze tedy na Macu jednoduše deaktivovat podmínky pro vytvoření nového hesla, ihned poté můžete Terminál zavřít. Pokud byste nyní chtěli vytvořit nový účet, anebo změnit vaše heslo, tak vlevo nahoře klepněte na ikonu , a poté na možnost Předvolby systému… Jakmile tak učiníte, tak se zobrazí další okno, ve kterém najděte a rozklikněte možnost Uživatelé a skupiny. Zde pomocí ikony + vlevo dole můžete přidat nový účet, popřípadě pro změnu hesla na ten stávající klepněte a napravo stiskněte tlačítko Změnit heslo…

Dnes nejčtenější

.