Zavřít reklamu

Mnozí fanoušci série Final Fantasy se minulý týden dočkali zklamání. Na streamu Playstationu měl být podle některých spekulací představen druhý díl remaku sedmého dílu. Nakonec se tak nestalo, a hráči na Playstationu se budou muset spokojit pouze s příběhovým dodatekem Intergrade. Vývojáři ze Square Enix si ovšem připravili překvapení pro mobilní komunitu. Překvapivě totiž neoznámili jen jednu, ale rovnou dvě hry navázané na sedmý díl série.

První z nich je Final Fantasy: The First Soldier, která přenese sérii vlbec poprvé v historii do populárního žánru battle royale. Hra se odehrává třicet let před událostmi hlavní hry v hlavním městě Midgaru. Tam se budete snažit být nejlepšími mezi množstvím rekrutů, ucházejíích se o pozici vojáků. The First Soldier kombinuje střílečkovou akci s využíváním kouzelných schopností, charakteristických pro Final Fantasy. Hra má vyjít někdy v průběhu letošního roku.

Druhou oznámenou hrou je Final Fantasy: Ever Crisis. Ta je v podstatě dalším remakem sedmého dílu. Ever Crisis si dává za úkol spojit vyprávění ostatních her do jednoho koherentního celku. Kromě příběhu základní hry tak bude obsahovat i dění z různých dodatků, kompilací i filmů. Unikátní projekt, který bude kombinovat estetiku her a filmů, které dělí i desítky let, je zatím v prvních fázích vývoje. Dočkáme se ho někdy v roce 2022.

Dnes nejčtenější

.