Zavřít reklamu

Přestože je macOS Big Sur pro veřejnost dostupný již dobrého čtvrt roku, stále není zcela bez chyb. Jedna poměrně závažná pak dokonce sužuje i jeho instalační proces, který vás kvůli ní může připravit o data uložená v počítači. Pravdou sice je, že aby se tak stalo, je potřeba instalovat Big Sur svým způsobem specificky, i tak se ale jedná o solidní nepříjemnost. 

Redaktoři portálu Mr. Macintosh si při přechodu z macOS Catalina na macOS Big Sur všimli velmi zajímavé chyby ve formě nezjišťování dostatku místa novou verzí macOS v Macu, což může mít za následek právě ztrátu dat z počítače. Instalační proces totiž naběhne i v případě, že na disku stroje není dostatek místa a pokračuje téměř až do konce, u kterého však selže a uživatele tak vrátí do macOS Catalina. I přesto nicméně může poškodit některé soubory uložené v Macu, k čemuž dojde ve snaze přepsat je při instalaci nového macOS a získat tak pro něj místo. 

Vcelku pozitivní zprávou je to, že se chyba netýká uživatelů přecházejících z jedné verze macOS Big Sur na druhou, takže pokud již na tomto OS jste, můžete být bez obav. Pokud nicméně zatím využíváte macOS Catalina a na přechod se stále chystáte, jistěte se, že pro něj máte v Macu dostatek místa, jelikož pokud ne, vystavíte se riziku ztráty dat. Poměrně zarážející je pak to, že se chyba týká zatím všech dostupných veřejných verzí macOS Big Sur a dokonce i nyní testovaných bet. Apple si jí tedy zřejmě zatím sám nevšiml. 

Dnes nejčtenější

.