Zavřít reklamu

Být finančně gramotný je v dnešní době de facto alfou a omegou spokojeného života. Ne každý se však bohužel může touto schopností pochlubit, což může mnohdy vést až k pořádným finančním problémům. Právě těmto lidem se dle všeho chystá Apple podat pomocnou ruku pomocí novinky připravované do aplikace Peněženka nebo chcete-li Wallet, ve které na iPhonech uchováváme platební karty. 

V kódu včera vydané bety iOS 14.5 nalezli vývojáři zmínky o funkci FinHealth, za kterou by se měla skrývat právě finanční gramotnost nebo chcete-li finanční zdraví. Ačkoliv funkčnost novinky není zatím tak úplně známá, zdá se, že by mohla těžit ze strojového učení a umělé inteligence, kterými by Apple analyzoval útraty přes platební karty uložené v Peněžence a podle těch by následně uživatelům mohl nabízet nejrůznější tipy, jak ušetřit či zefektivnit počínání s jejich penězi. Super je navíc to, že by měla být funkce dostupná celosvětově a nikoliv jen pro uživatele Apple Card v USA. 

Jelikož je podle všeho funkce pro zlepšení finanční gramotnosti zatím v plenkách, budeme si muset na další detaily o ní počkat minimálně do vydání další bety iOS 14.5. Už nyní se však dá bezesporu říci, že se novinka jeví více než zajímavě a pokud bude radit skutečně užitečně, nejeden jablíčkář jí zcela určitě ocení. Na jakékoliv chválení je však zatím dostatek času. Co se pak týče vydání iOS 14.5, to se očekává zhruba v polovině března. 

Dnes nejčtenější

.