Zavřít reklamu

Apple Music patří mezi jednu z nejpopulárnějších hudebních streamovacích aplikací – jedná se o „dvojku“ na trhu, prvenství v tomto případě drží Spotify. Pokud vás napadlo, že byste někomu mohli na poslední chvíli darovat předplatné Apple Music, tak můžete. Je každopádně nutné podotknout, že již po dobu několika let není možné darovat přímo předplatné Apple Music. Darovat tak můžete pouze dárkovou kartu pro App Store, pomocí které si dotyčný může (ale nemusí) Apple Music předplatit. Jakým způsobem tedy můžete dárkovou kartu do App Storu darovat? To se dozvíte níže.

Jak darovat předplatné Apple Music

Jak už jsem zmínil výše, pokud někomu darujete dárkovou kartu do App Storu, tak ji dotyčný může využít klidně k nákupu aplikace, knihy či čehokoliv jiného. Maximálně můžete do vzkazu napsat, co byste si přáli, aby si dotyčný zakoupil. Postupujte tedy následovně:

  • Prvně je nutné, abyste si na vašem Macu či MacBooku otevřeli nativní aplikaci Hudba.
    • Rozhodně se ničeho nebojte – dárkovou kartu bude možné využít na Apple Music a vše ostatní.
  • Po spuštění je nutné, abyste v levém menu v kategorii Obchod klepnuli na možnost iTunes Store.
  • Jakmile tak učiníte, tak v pravé části po textem Rychlé odkazy na hudbu klepněte na Poslat dárek.
  • S největší pravděpodobností vás nyní systém požádá o přihlášení – zadejte tedy vaše Apple ID a heslo.
  • Nyní už jen stačí, abyste zadali e-mail obdarovaného, společně s vaším jménem, zprávou, částkou a případně datem doručení (ideálně 24. 12.).
  • Předplatné Apple Music na 1 měsíc vychází na 149 Kč, v případě studentského předplatného na 69 Kč.
  • Poté, co veškeré náležitosti vyplníte, tak klepněte na tlačítko Další v pravém dolním rohu.
  • Na další obrazovce si stačí vybrat motiv dárkové karty, který se vám líbí. Po výběru klepněte na Další.
  • Nakonec už jen stačí, abyste vše zkontrolovali a klepnuli na Koupit dárek.

Pokud jste dárkovou kartu zakoupili v Česku, tak berte na vědomí, že ji dotyčný bude schopen uplatnit pouze v českém App Storu. Jak už jsem zmínil výše, tak bohužel tímto způsobem nemůžete přesně určit, co si dotyčný za kartu koupí. Ve finále je to ale možná i dobře – třeba je obdarovaný zastáncem Spotify, které si delší dobu předplácí. Díky tomu si tak vybere z App Storu cokoliv jiného, třeba nějakou aplikaci či knihu. Chcete-li dárkovou kartu koupit na iPhone, tak otevřete App Store, vpravo nahoře klepněte na ikonu vašeho profilu, a poté na Poslat poukázku e-mailem. Pak už jen stačí doplnit všechny údaje a zaplatit.

Dnes nejčtenější

.