Zavřít reklamu

Apple před několika dny vydal finální betu iOS 14.2, což znamená jediné. Ostré verze se dočkáme již brzo. Jelikož by žádné změny již neměly nastat, můžeme si už nyní udělat obrázek, jak nová verze systému pohne s aspektem rychlosti. Na zoubek se tomuto problému opět podíval kanál iAppleBytes, jenž vyhotovil test klasicky na iPhonech SE 1.generace, 6s, 7, 8 a XR. Na kompletní test se můžete podívat v odkaze pod tímto odstavcem.

Začneme jako obvykle u iPhonu SE 1. generace, u kterého vidíme domovskou obrazovku dříve na zařízení s iOS 14.1, přičemž rozdíl je zhruba jedna sekunda. My se ale zaměříme opět převážně na aplikace třetích stran, jejichž spouštění je při posuzování rychlosti systému zpravidla nejprůkaznější. Výraznější rozdíl můžeme vidět pouze u VK, kde má aplikace ve prospěch půlsekundu na iOS 14.1. Rozdíly u ostatních aplikací jsou zanedbatelné. U iPhonu 6s vidíme domovskou obrazovku iOS 14 opět na zařízení s aktuálním iOS. Rozdíl je zde ještě o něco větší oproti předchozímu modelu. Pokud pohlédneme na aplikace, na iOS 14.2 pracuje o poznání lépe YouTube a VK. O nějakou desetinu sekundy k dobru jsou pak na tom lépe Facebook a Instagram na iOS 14.1.

Na iPhonu 7 vidíme rychlejší naskočení systému opět na iOS 14.1, rozdíl je opět přibližně sekunda. U tohoto modelu se o něco lépe daří iOS 14.1, a to díky rychlejšímu spuštění VK, Snapchatu a Instagramu, ovšem žádné zásadní rozdíly se nedějí. IPhone 8 nám ukazuje domovskou obrazovku na obou zařízeních v ten samý moment. Na aktuálním systému vidíme rychlejší spuštění u Facebooku a Instagramu. Na iOS 14.2 pak u YouTube a VK. Na řadu přichází nejmladší ve výběru, u kterého můžeme iOS 14 vidět dříve (po dlouhé době) na iOS 14.1. Rozdíl je ale minimální. Zde se nedá vítěz jednoznačně určit, jelikož desetinu sekundy vidíme k dobru tak různě u obou zařízení. Rozhodně se ale nedá říct, že by si některý model vedl výrazně lépe. Test rychlosti dopadl vesměs dobře. Zajímavější ale bude pozorovat testy baterie, které vám přineseme v řádu několika dní.

Dnes nejčtenější

.