Zavřít reklamu

Máte rádi pohled do útrob čerstvě vydané elektroniky? Pak vás následující řádky a především pak fotky zcela určitě potěší. Odborníci věnující se opravám elektroniky z iFixit totiž již stihli rozebrat nové iPhony 12 a 12 Pro, díky čemuž si je nyní můžeme prohlédnout i z perspektivy, která nám byla alespoň z hlediska větších detailů doposud skryta. Jak tedy vypadají novinky uvnitř?

Jelikož se od sebe iPhony 12 a 12 Pro designově příliš neliší, asi vás nepřekvapí, že ani z hlediska vnitřního uspořádání komponentů si jsou velmi podobné. Jednou z nejzajímavějších věcí, kterou rozbor odhalil, je možnost bezproblémové záměny displeje iPhonu 12 na iPhone 12 Pro a naopak, přestože se displeje obou telefonů liší maximálním jasem. Zatímco klasický iPhone 12 totiž nabízí “jen” 625 nitů v maximu bez HDR, iPhone 12 Pro nabízí dokonce 800 nitů bez HDR v maximu. Jejich snadná záměna nicméně naznačuje, že je jas ze strany Applu regulován softwarově, což je poměrně zajímavé. 

Další zajímavou věcí je pak to, že se Apple příliš nesnažil u iPhonu 12 využít místo vzniklé absencí LiDARu, kterým disponují jen iPhony 12 Pro. To je totiž de facto prázdné, jelikož jej kryje jen ničím nevyznamný plastový rámeček. Čistě teoreticky přitom mohlo právě toto místo Applu pomoci v nasazení baterie s větší kapacitou, což se však bohužel nestalo. Rozbor totiž potvrdil údaje dostupné z nejrůznějších certifikačních databází a to konkrétně to, že jsou baterie iPhonů 12 a 12 Pro shodné a disponují 2815 mAh. Díky tomu jsou tedy samozřejmě i zaměnitelné. Žádné další zajímavosti nicméně rozbor nenabídl. 

Podtrženo, sečteno – novinky si od iFixit vysloužily na stupnici opravitelnosti solidních 6 bodů z maximálních možných deseti a to zejména proto, že je celá řada komponentů v nich modulární a tedy i vcelku snadno vyměnitelná. Problémem mohou být nicméně použité speciální šrouby, které zvyšují voděodolnost, avšak zároveň ztěžují i opravy. Ani letos tedy neplatí, že by se měl do opravy iPhonu 12 pustit kdokoliv s minimem zkušeností. 

Dnes nejčtenější

.