Zavřít reklamu

Jednou z nejvýznamnějších novinek v letošním operačním systému iOS 14 jsou widgety na ploše. Uživatelské rozhraní jablečného mobilního operačního systému získává díky této funkce zcela jiný nádech, a uživatelé mají nové možnosti práce s plochou. V dnešním článku vám prozradíme, jak widgety v iOS 14 využívat na maximum.

Přidání widgetu

Přidání widgetu na plochu iPhonu opravdu není nic těžkého – stačí dlouze stisknout volné místo na ploše. V levé horní části displeje vašeho iPhonu se objeví tlačítko “+” – poté, co na něj klepnete, se vám zobrazí nabídka widgetů. V horní části okna s nabídkou se nachází pole pro vyhledávání, pod panely s ukázkami widgetů pak najdete seznam aplikací, které nabízí widgety pro plochu. Požadovaný widget vyberte klepnutím – zobrazí se vám další nabídka, ve které si můžete zvolit styl widgetu. Pro přidání klepněte na Přidat widget ve spodní části displeje. Pokud vám umístění vybraného widgetu na ploše vyhovuje, klepněte na Hotovo v pravém horním rohu. Pro jeho odebrání klepněte na tlačítko v levém horním rohu samotného widgetu.

Chytré sady

Na plochu iPhonu s operačním systémem iOS 14 můžete umístit také takzvanou chytrou sadu. Chytrá sada se skládá z několika různých widgetů. Ty se v průběhu dne mění automaticky tak, aby měl uživatel neustále na očích relevantní informace. Chytré sady mohou mít stejně jako jednotlivé widgety různou velikost, postup jejich přidání na plochu je stejný jako v případě klasického widgetu – dlouze stiskněte volné místo na ploše svého iPhonu, klepněte na tlačítko “+” v levém horním rohu a v menu zvote Chytrá sada. Poté stačí už jen vybrat vyhovující formát sady.

Úprava widgetu

Pokud chcete některý z widgetů na ploše svého iPhonu upravit, opět dlouze stiskněte volné místo. Dlouhým stiskem a přetažením můžete widget nebo chytrou sadu přesunout na nové místo, klepnutím na “-” v levém horním rohu widgetu nebo sady prvek odstraníte. Pokud bez předchozího dlouhého stisku plochy dlouze stisknete widget, zobrazí se vám menu s možností úpravy widgetu. Po klepnutí na Upravit widget získáte v závislosti na druhu widgetu možnost přizpůsobení informací, které se na něm zobrazují.

Dnes nejčtenější

.