Zavřít reklamu

I když to tak venku momentálně podle počasí nevypadá, tak je léto doopravdy tady. Právě v letním ročním období má většina z nás dovolené, během kterých se vydáváme poznávat krásy světa – ať už v tuzemsku, anebo v zahraničí. Venku je samozřejmě větší pravděpodobnost toho, že se vám stane nějaký úrok, než kdybyste seděli doma. Pokud se chystáte o dovolené někam vydat, tak byste si na iPhonu a Apple Watch měli nastavit Zdravotní ID. Tato funkce dokáže v těch nejhorších případech, kdy se celá dovolená promění v noční můru, pomoci záchranářům a vám tak může zachránit život. V rámci Zdravotního ID se totiž nachází všemožné informace o vašem zdraví a zdravotním stavu. Vrhněme se tedy přímo na věc.

Jak na iPhonu nastavit Zdravotní ID

Zdravotní ID by měl mít na iPhonu nastavené opravdu každý. Svým způsobem se jedná o jakousi kartu, ve které najdete informace o zdraví a zdravotním stavu. Kromě data narození, jména a příjmení se zde zapisuje například váha, výška, nouzové kontakty, zdravotní problémy, zdravotní záznamy, alergie, reakce, anebo léky. K dispozici je také možnost pro nastavení krevní skupiny anebo info o dárcovství orgánů. Na iPhonu Zdravotní ID nastavíte následovně:

  • Otevřete nativní aplikaci Nastavení.
  • Zde sjeďte níže a rozklikněte možnost Zdraví.
  • V této sekci už jen stačí klepnout na možnost Zdravotní ID.
  • Vpravo nahoře poté klepněte na Upravit, a poté se můžete vrhnout na doplnění všech informací.

Jak Zdravotní ID zobrazit

Poté, co si Zdravotní ID nastavíte, tak je samozřejmě nutné jej umět i zobrazit v případě, že by se něco přihodilo. Zdravotní ID můžete zobrazit na iPhonu, ale také na Apple Watch.

iPhone

Zdravotní ID můžete zobrazit na uzamčené obrazovce následovně:

  • Na uzamčené obrazovce klepněte na Krizová situace.
  • Poté vpravo dole klepněte na Zdravotní ID.
  • Zdravotní ID se poté zobrazí na displeji.

Zdravotní ID můžete na odemčeném zařízení zobrazit následovně:

  • iPhone 7 a starší: podržte boční (zapínací) tlačítko a přejeďte po posuvníku Apple ID.
  • iPhone 8 a novější: podržte boční (zapínací) tlačítko společně s tlačítkem pro zvýšení hlasitosti a přejeďte po posuvníku Apple ID.

Apple Watch

V případě, že chcete Zdravotní ID zobrazit na Apple Watch, tak stačí, abyste podrželi jejich boční tlačítko. Zobrazí se obrazovka s posuvníky, kde stačí přejet prstem po posuvníku Zdravotní ID.

Dnes nejčtenější

.