Zavřít reklamu

Přestože se v posledních dvou týdnech mluví prakticky jen o iOS 14, faktem je, že mnohem důležitějším iOS je v současnosti pro naprostou většinu uživatelů verze 13.5.1. Ta je totiž poslední veřejnou verzí tohoto operačního systému, díky čemuž je i suverénně nejpoužívanějším systémem běžícím na iPhonech. V dobrém na něj však uživatelé spoléhat nebudou. Čím dál víc si jich totiž začíná stěžovat na špatnou výdrž baterie. 

iOS 13.5.1 vyšel pro veřejnost zhruba před měsícem a jeho hlavním úkolem bylo zamezit rychle se šířícímu jailbreaku, který bylo možné na iPhony instalovat díky chybě, kterou obsahovala předešlá verze iOS. Zdánlivě nevinný update, který na jablečné telefony nepřinesl zhola nic uživatelsky atraktivního, se však začal na mnoha iPhonech projevovat výraznou spotřebou baterie a tedy i snížením celkové výdrže telefonu na jedno nabití. Největším problémem se alespoň dle nativního monitoringu spotřeby v iOS jeví spotřebovávání energie při uzamčeném a tedy i zhaslém displeji. Právě ta se totiž mnohým uživatelům výrazně zvýšila. 

Ačkoliv Apple oficiálně problém zatím nekomentoval, dá se předpokládat, že se na něj zaměří v nadcházejícím updatu iOS 13 a opraví jej. Jedná se totiž o pořádnou nepříjemnost, kterou mu uživatelé rozhodně nebudou chtít tolerovat déle, než bude nutné. Bohužel, jakékoliv řešení bude tentokrát zcela na něm, jelikož se zatím uživatelům nepodařil objevit spolehlivý návod, jak zvýšenou spotřebu energie eliminovat. Nezbývá tak než doufat, že update dorazí co nevidět. 

Dnes nejčtenější

.