Zavřít reklamu

Úniky informací k chystaným softwarovým či hardwarovým produktům Applu už tak nějak patří – tedy alespoň v posledních několika letech. Zatímco zprvu byl totiž kalifornský gigant schopný držet prakticky všechny informace o svých projektech dokonale pod pokličkou, poslední roky je tomu přesně naopak a my jsme tak díky leakerům schopní získat o novinkách s předstihem tolik informací, že je pak už sledování jejich představení s trochou nadsázky mrháním našeho času. Ne každá informace od leakera je však pravdivá – tím spíš, když má zdroj smysl pro humor.

Svou zálibu ve vtípcích dnes v noci potvrdil i uznávaný leaker Max Weinbach, se kterým spolupracuje třeba youtuber EverythingApplePro či Jon Prosser. Max totiž na svůj Twitter vyvěsil „uniklé iPhone OS Promo video“, které se zprvu tváří skutečně jako z dílny Applu. Stačí však pozorně číst hesla, která jsou v něm použita, a téměř každému musí dojít, že se jedná o vtípek. Ve videu je totiž napsáno, že iPhone OS nepřináší nic nového kromě tapet, což by si Apple zcela určitě nedovolil. Nicméně i přes zjevný podvrh se některá zahraniční média nechala nachytat a o „uniklém“ videu napsala jako o dalším přešlapu Applu s vizí, že se z jejich článku stane absolutní bomba. Místo senzace si však zavařily spíše na pořádnou polízanici, jelikož je za jejich přešlap čtenáři kamenují.

Na částečnou obhajobu zahraničních médií musíme říci, že video svým designem skutečně velmi připomíná ta, kterými Apple své nové operační systémy představuje, a pokud se člověk soustředí jen na náhled systému na iPhonu a nikoliv hesla ve videu, může se poměrně lehce stát, že mu uvěří. Pokud se vám proto dnes dostane podobné video do rukou, což je vzhledem k jeho narůstající virálnosti na internetu více než pravděpodobné, nenechte se napálit alespoň vy. Žádné promo video totiž Applu skutečně neuniklo a první ucelenější pohled na iOS 14 proto dostaneme skutečně až dnes večer na úvodní Keynote WWDC 2020.

Dnes nejčtenější

.