Zavřít reklamu

Představení iPhonů 12 se kvapem blíží, což s sebou jako již tradičně přináší i čím dál větší počet úniků informací ohledně nich. Před pár hodinami se například na Twitteru objevily CAD výkresy nebo chcete-li schémata těl novinek spolu s jejich kovovými maketami. Ty jsou zpravidla využívány výrobci příslušenství k tomu, aby své produkty s předstihem přizpůsobili nové generaci iPhonů. Kvůli tomu se tak zpravidla minimálně z hlediska rozměrů a tvaru těla shodují s realitou. 

Uniklá schémata a makety de facto jen potvrzují informace z předešlých týdnů. Nové iPhony totiž dle nich skutečně dostanou “hranatý” design známý z dob iPhonů 4 či 5, potažmo od iPadů Pro 3. a 4. generace. Prohlédnout si rovněž můžeme jak nejmenší 5,4” model, tak i 6,7” giganta iPhone 12 Pro Max. Je nicméně potřeba podotknout, že design fotoaparátu a předku telefonu se velmi pravděpodobně s realitou neshoduje. U fotoaparátu se totiž očekává nasazení velkého LiDAR senzoru, kvůli kterému bude zřejmě Apple nucen objektivy narovnat do souměrného čtverce (byť při zachování velikosti celého modulu). Přední stranu pak má dostat výrazně užší rámečky a hlavně pak menší výřez v displeji. Z tohoto důvodu se tak zdá velmi pravděpodobné, že makety jsou určeny jen pro výrobce krytů, potažmo nejrůznějších stojánků, držáků a podobného příslušenství. 

Odhalení nových iPhonů se dočkáme v září či říjnu. Vzhledem k tomu, kolik informací o nich již uniklo a kolik velmi pravděpodobně ještě unikne se nicméně dá už nyní s trochou nadsázky říci, že přijde Apple s jejich představením s křížkem po funuse, jelikož svět již bude téměř všechny detaily o jeho telefonech znát. Doufejme, že i tak nám však novinky nadchnou a hranice iPhonů budou díky nim opět posunuty na další metu. 

Dnes nejčtenější

.