Zavřít reklamu

Jablečné hodinky Apple Watch byly mnohokrát v minulosti skloňovány v souvislosti se záchranou života. A to především díky zdravotnickým aplikacím a speciálním funkcím, jež monitorují zdravotní stav, dávají na uživatele pozor a v případě nouze zavolají pomoc. Nejvíce se tato vychytávka hodí pravděpodobně při pádu, kdy se dotyčný, například senior, nemůže sám zvednout a potřebuje asistenci. Hodinky v tomto případě automaticky vytočí 911, tedy u nás 112, a upozorní policii či záchranné složky. Nejinak tomu bylo i v nedávném případu, díky němuž si Apple Watch mohou na konto připsat další život.

Pokud bychom měli jmenovat jedno nejúčinnější a nejnápomocnější zařízení, byly by to pravděpodobně Apple Watch. Zejména tedy díky zdravotnickým funkcím, které monitorují například srdeční odchylky, upozorňují na možná onemocnění, dávají pozor na správnou životosprávu uživatele a především v případě nouze mohou rychle zasáhnout. Totéž se stalo i v případě muže z arizonského Phoenixu, který zkolaboval, spadl a jeho jablečné hodinky okamžitě kontaktovaly policejní oddělení. Digitální hlas následně záchranným složkám sdělil takřka dokonale přesnou pozici muže a vyzval policisty i zdravotníky, aby se na místo vydali. jak se ukázalo, hodinky měly pravdu. Funkce zaznamenávající prudký pád totiž okamžitě zaregistrovala změnu vitálního rozpoložení a náhlý propad, což ji donutilo vytočit nouzové číslo. Rychlou reakci Apple Watch si pochvalovala i Adriana Cacciola, vedoucí tamního oddělení, která se k celé situaci vyjádřila.

„Dotyčný by nám nikdy nebyl schopen tolik informací poskytnout, natož s námi plynule a srozumitelně komunikovat. Dokonce ani nevěděl, že je pomoc na cestě a dozvěděl se to, až když jsme dorazili na místo. Jak se opět ukázalo, technologie pomáhají a zachraňují životy. Tedy především v případě, kdy si dotyčný uživatel nemůže pomoci sám,“ vyjádřila se Cacciola. Tak či onak, opět se jedná o zářný příklad toho, že jablečná zařízení jsou nenahraditelnými společníky. Apple pochopitelně hodinky a jejich funkcionalitu dál zlepšuje, díky čemuž se možná v budoucnu dočkáme dalších, podobně inovativních funkcí, které jednoho dne někomu pomohou.

Dnes nejčtenější

.