Zavřít reklamu

Přestože se každoročně před odhalením nových operačních systémů Applu objevují nejrůznější úniky informací odhalující jejich novinky, letošek je v tomto směru trochu jiný. Applu totiž před několika měsíci unikla jedna z prvotních verzí iOS 14, díky které byli vývojáři schopni odhalil s velkým předstihem naprostou většinu hlavních novinek tohoto systému. Díky důkladnému průzkumu portálu Vice se už nyní ví, jak k úniku systému došlo. 

Podle zjištění Vice se dostal iOS 14 do nepovolaných rukou už v prosinci minulého roku. K dispozici jej měla mít nejmenovaná čínská firma zřejmě spolupracující s Applem, která jej měla nainstalovaný v iPhonu 11. Ten od ní za neznámých podmínek získali hackeři, kteří následně operační systém z telefonu extrahovali a následně začali šířit v hackerské komunitě a to údajně ve velkém. Zanedlouho se proto systém dostal i k lidem spolupracujícím s Apple portály, které začaly objevy z iOS 14 světu prezentovat. 

První informace o iOS 14 vytažené přímo z uniklého systému se začaly objevovat ve velkém v prvních třech měsících letoška. Objevily se mezi nimi například i informace o přepracovaném multitaskingu, speciální aplikaci pro rozšířenou realitu či screenshoty přepracovaného rozhraní pro nastavení tapet. Na druhou stranu je s ohledem na nově získané informace nutné říci, že stav novinek vytažených z uniklého iOS 14 nemusí korespondovat s jejich finální verzí. Je totiž potřeba brát v potaz to, že uniklá verze softwaru je z prosince, přičemž není jasné, zda se vůbec jedná o nejaktuálnější verzi iOS 14 pro dané období. 

Dnes nejčtenější

.