Zavřít reklamu

Analytici a investoři poslední dobou bombardují Apple a veřejnosti nejrůznějšími odhady, spekulacemi a prognózami, které se týkají toho, jak to vlastně se společností po odeznění koronavirové pandemie bude. Zatímco někteří prognostici věští jablečné společnosti útlum prodejů, potíže s návratem zaměstnanců a zpoždění dodávek nového iPhonu, jiní jsou zase přehnaně optimističtí a žádný problém podle nich nehrozí. Situaci však naštěstí definitivně rozsekl provozní ředitel Jeff Williams, který se vyjádřil na účet společnosti i ekonomiky Spojených států a zhodnotil, jak by reálně mohly vypadat nadcházející měsíce.

Snad nikdo již nepochybuje o tom, že pandemie koronaviru nepřetížila pouze zdravotnický systém, ale také trhy, které jsou v posledních týdnech jako na horské dráze a padají i rostou raketovým tempem. Celkové situaci nepřispěla ani nejnovější čísla týkající se americké ekonomiky, kde budou škody takřka nevyčíslitelné a o podporu z nezaměstnanosti se hlásí rekordní množství lidí. To pochopitelně ovlivňuje i jednotlivé technologické giganty a společnosti, které na optimismus investorů spoléhají. Provozní ředitel Applu, Jeff Williams, ale vzhlíží k nadcházejícím měsícům s nadějí a v nejnovějším rozhovoru se vyjádřil, že čeká rychlý návrat ekonomiky k normálu. Pozitivní přístup mu neschází ani co se týče jablečné společnosti, která podle jeho slov i přes pandemie vydala další tři produkty a dokázala si udržet loajalitu zákazníků i zaměstnanců.

„Jsem optimistický a věřím, že to zvládneme. Stačí se podívat kolem sebe a uvidíte řadu oddaných lidí, kteří i přes tyto nelehké časy činí své maximum a popohánějí společnost kupředu. Jen za poslední čtvrtletí Apple vydal tři nové produkty, a to jen díky schopným zaměstnancům, kteří situaci zvládají s přehledem. Věřím také v to, že se ekonomika rychle zotaví a vše je jen otázka času. Špatně na tom nejsou ani naši dodavatelé, jejichž výroba pomalu nabírá na obrátkách s tím, jak se lidé vrací do práce. Jsem vděčný za to, že nás tým nepolevil a naopak se v nesnázích snaží hledat alternativní řešení. Jak říkám, brzy otevřeme také zbytek obchodů a všichni se z této nepříjemné situace společně vyhrabeme. A co se týče naší aplikace, jež sleduje kontakty nakažených, nemusíte se bát. Soukromí je na prvním místě a jak dobře víte, Apple si na tento aspekt potrpí. Ač tedy spolupracujeme s vládou a jednotlivými zdravotnickými složkami, naše implementace zajistí, že nikdo o svá data nepřijde. Na tomto základu stavíme,“ vyjádřil se Jeff Williams k dodavatelům jablečné společnosti i chystané novince v iOS s názvem Exposure Notification, která zajistí, že lidé v okolí nakaženého obdrží varovnou zprávu. Uvidíme, zda sliby technologický gigant dodrží, avšak jako uklidnění pro investory tento výrok prozatím pravděpodobně postačí.

Dnes nejčtenější

.