Zavřít reklamu

Jablečná společnost zažila několik perných týdnů, které se na fiskálních výsledcích takřka určitě promítnou. Kromě uzavření většina Apple Storů po celém světě a dlouhé odstávky čínských továren totiž technologický gigant čelil také rekordnímu propadu prodejů, které byly následkům snížené poptávky a především drastických čínských opatření. Pokles se tak pohyboval v řádu desítek procent a společnost s obavou hleděla do budoucnosti. Naštěstí se však čísla pomalu, ale jistě lepší a Apple má opatrný důvod k optimismu. V Číně se totiž za březen prodalo 2.5 milionů iPhonů.

Jak jistě víte, na hlavu Applu se v poslední době takřka sesypala lavina. Kromě nejrůznějších žalob, problémů s výpadky ve výrobě a uzavření Apple Storů totiž jablečná společnost musela čelit také 60% poklesů v prodejích iPhonů, což pravděpodobně nejednomu představiteli společnosti způsobilo pořádné noční můry. V únoru se totiž prodalo pouze 500 tisíc jablečných telefonů a zůstávalo otázkou, zda se jedná o přechodný trend, nebo má Apple na několik příštích měsíců s výraznými příjmy z prodejů utrum. Naštěstí je ale mírný důvod k optimismu, podle dosavadních informací se totiž číslo oproti únoru výrazně zlepšila. Za březen se tak prodalo 2.5 milionů iPhonů, což je zhruba pětkrát tolik co měsíc předtím, když započítáme oficiální výsledky.

Za opětovný růst, byť stále v porovnání s propadem ještě mírný, může zejména uvolnění drastických opatření, kterým Čína v posledních měsících čelila. Na zájmu a poptávce zákazníků se ale podíleli i místní prodejci, kteří nabízeli výrazné slevy na nové iPhony 11 a snažili se nalákat spotřebitele na nejrůznější akce. Konec konců, Čína je jedním z nejdůležitějších odbytišť Applu, tudíž není divu, že jablečná společnost hleděla k budoucnosti s obavou. Jak se budou čísla nadále vyvíjet je zatím otázkou, ale s trochou štěstí bychom se za měsíc mohli dočkat dalších pozitivních zpráv. Lidé začínají opět masivně utrácet, a byť je na obzoru krize, většina spotřebitelů si ještě před jejím plným vypuknutím poběží do obchodu pro nový telefon.

Dnes nejčtenější

.