Zavřít reklamu

Stále se šířící koronavirus zkomplikoval život takřka všem a způsobil dosud nevídaný sled drastických opatření, která nemají obdoby. Spousta lidí je tak nucena pobývat v místě bydliště, pracovat z domova a co nejméně chodit mezi společnost, což může být při vykonávání řady profesí nanejvýš omezující faktor. Naštěstí jsou však lidé poměrně vynalézavá stvoření, která si i při největší krizi nějakým způsobem vždy poradí. Nejinak je tomu i u fotografů, kteří kvůli svému živobytí museli sáhnout po neortodoxních metodách, umožňujících fotit klienty de facto online.

Zatímco ještě před pár týdny by si téměř nikdo neuměl představit, že by se drtivá většina zaměstnanců uchýlila k práci z domu, nyní se tato odvážná myšlenka kvůli karanténním opatřením stává každodenní realitou. Online však nepracují pouze kancelářští pracovníci, nýbrž i nejrůznější kreativní profese, kam spadají například fotografové. Ač by se mohl zdát koncept „focení na dálku“ nereálný, pár zkušených hlav z oboru přišlo s poměrně unikátním nápadem, jak takřka bez omezení vykonávat svou práci jen pomocí internetu a bez nutnosti mezilidského kontaktu. Jedním z nich je i profesionální fotograf Alessio Albi, který pro časopis Condé Nast pořizuje snímky modelek po celém světě. Jelikož momentálně pobývá v Itálii, tedy nejvíce zasažené zemi v Evropě, rozhodl se využít FaceTime a své klienty fotografovat přes videohovor.

Alession photos

„Vždy jsem měl potřebu tvořit, a to již od roku 2011, kdy jsem poprvé začal s fotografováním. Zároveň bych však chtěl zdůraznit, že i v těchto těžkých časech je lidská komunikace nezbytná, a proto bych rád tento čas využil k tomu, abych se nadále věnoval své práci a se svými klienty mluvil online,“ vyjádřil se Alessio. Sice je nutné zmínit, že webová kamera je s profesionálním vybavením takřka neporovnatelná, ale jak se říká, dobří fotografové dokáží vykouzlit obstojný snímek pomocí téměř čehokoliv. Rozhodně se však jedná o kreativní přístup a je dobře, že podobné profese se nenechaly nenadálými ztíženými podmínkami zastrašit. Uvidíme, s čím Alessio a další ještě přijdou.

Dnes nejčtenější

.