Zavřít reklamu

V posledních hodinách se objevilo nepřeberné množství úniků informací ohledně chystaného iOS 14. Většinu z nich má na svědomí magazín 9to5Mac, kterému se podařilo získat část kódu tohoto chystaného systému. Už jsme se dozvěděli o novinkách, které se týkají Zpřístupnění, tapet, anebo třeba rozpoložení ikon na domovské obrazovce. Podle dalších informací se Apple chystá do iOS 14 integrovat novou aplikaci, která bude věnována rozšířené realitě.

Nová aplikace, která má prozatím kódový název Gobi, uživatelům zprostředkuje informace z okolního světa, a to pomocí rozšířené reality. Prozatím se Apple rozhodl testovat aplikaci Gobi na svých vlastních Apple Storech, společně s pobočkami Starbucks. Ku příkladu, uživatelé, kteří namíří svůj iPhone na prodejnu Apple Store, si budou moci zobrazit aktuální ceny nabízených produktů a popřípadě je také budou moci ihned porovnat. iPhone, popřípadě iPad, bude o tom, že má spustit prostředí rozšířené reality, vědět pomocí speciálních QR kódů umístěných v okolí. Dost možná by tuto „spouštěcí akci“ mohly vyvolat chystané lokalizační přívěsky AirTags.

Takto bude nejspíše vypadat lokalizační přívěsek AirTag:

Pro ostatní společnosti bude k dispozici speciální SDK či API integrace. Díky ní si budou společnosti schopné samy zvolit, co se má v rámci jejich rozšířené reality zobrazit. Pro již zmíněný Starbucks to může být například aktuální cena určitých káv, popřípadě například nějaká denní akce. Poblíž supermarketu byste si poté mohli nechat zobrazit například akční leták, apod. Je však otázkou, zdali Apple umožní integraci naprosto všem společnostem zdarma, anebo za poplatek. Je také nutné brát v potaz fakt, že jablečná společnost v tomto případě možná zvolí stejný postup, jako v případě CarPlay API – tedy že integraci umožní jen určitým vybraným společnostem, se kterými si vytvoří smlouvu.

Dnes nejčtenější

.