Zavřít reklamu

Je to již více než měsíc, co Čínu sužuje smrtící koronavirus, který představuje hrozbu jak pro místní obyvatele, tak jednotlivé výrobce. Řada společností navíc byla nucena uzavřít nejen továrny, ale také obchody a kanceláře. Výjimkou nebyl ani Apple, který preventivně uzavřel všechna svá prodejní místa a dosud nebylo jasné, kdy se dočkají znovuotevření. Zákazníci však naštěstí nemuseli čekat příliš dlouho, brány 5 čínských Apple Storů se totiž otevřely již dnes.

Pokud aktivně sledujete naše nejnovější zpravodajství ohledně wu-chanské nákazy, jistě vám neuniklo, že jablečná společnost uzavřela řadu svých obchodů, a to především z bezpečnostních důvodů a kvůli ochraně zaměstnanců. Už to pomalu vypadalo, že se virus podařilo izolovat, šíření brzy zpomalí a technologický gigant budou moci svá prodejní místa opět otevřít, ale stal se pravý opak a datum, kdy budou moci zákazníci do Apple Storů znovu zavítat, bylo prodlouženo do 10. února. Ani to však neklaplo a viceprezidentka Applu pro maloobchod, Deidre O’Brien, zaměstnance informovala o nejnovějším rozhodnutí společnosti počkat, než se situace uklidní a raději nikam příliš nepospíchat.

K dalšímu kroku se společnost odhodlala až nyní, kdy bylo oficiálně znovu veřejnosti otevřeno 5 jablečných obchodů, konkrétně Apple Mall China, Chaoyang Joy City, Sanlitun, Wangfujing a Xidan Joy City. Všechny prodejny se však budou držet přísných bezpečnostních opatření a jejich otevírací doba se bude pohybovat pouze od 11 do 18 hodin. Kdy přesně budou otevřeny také zbylé Apple Story je zatím otázkou budoucnosti. Interní zdroje sice tvrdily, že se tak stane již v sobotu, ale technologický gigant zvolil spíše opatrnou strategii a obchody nejspíše bude otevírat postupně. A není divu, nejistou situaci ohledně šíření viru potvrdil i Tim Cook, který přiznal, že se následky společnosti dotknou. Ve svízelné situaci je i Foxconn, jeden z dodavatelů jablečné společnosti, který nestíhá výrobu, což se podepisuje zejména na dodacích lhůtách zboží. Uvidíme, jak moc dalekosáhlý a katastrofální dopad nakonec koronavirus bude mít.

Dnes nejčtenější

.